Reţete de măşti pentru păr inspirate din rutina de înfrumuseţare a bunicii

1 75441 original jpg jpeg

Bunicile noastre aveau propriile obiceiuri de înfrumuseţare, care funcţionau minunat pe piele şi pe păr. Iar măştile pe care le foloseau pentru îngrijirea personală erau pe bază de ingrediente naturale, majoritatea fiind luate din bucătărie.

Iată câteva reţete de măşti pe care le foloseau bunicile noastre pentru păr strălucitor şi mătăsos:

Mască pentru păr cu ou

Ai nevoie de:

- 1 ou (pentru păr normal)

- 1 gălbenuş (pentru păr uscat)

- 1 albuş (pentru păr gras)

- ½ ceaşcă iaurt

Mod de preparare şi aplicare:

Amestecă cele două ingrediente până se formează o pastă. Aplic-o pe scalp şi pe întreaga suprafaţă a părului. Las-o să acţioneze 90 de minute şi apoi clăteşte şuviţele cu apă călduţă. Pentru a combate mirosul oului, poţi adăuga în mască câteva picături de ulei esenţial de nucă de cocos, de migdale sau de ricin.

Mască cu miere pentru păr uscat, deteriorat şi creţ

Ai nevoie de:

- 1 lingură miere

- 1 pahar lapte

Mod de preparare şi aplicare:

Amestecă laptele cu mierea. Masează scalpul cu soluţia obţinută, apoi aplic-o pe păr începând de la rădăcini şi până la vârfuri. Lasă masca să acţioneze 30 de minute, după care şamponează părul şi apoi clăteşte-l cu apă călduţă.

Mască cu banana pentru păr uscat

Ai nevoie de:

- 1 banană

- 2 linguri miere

Mod de preparare şi aplicare:

Descojeşte banana, piseaz-o cu o furculiţă, adaugă mierea şi amestecă cu o lingură – ai grijă să nu fie prea lichidă masca. Aplică amestecul obţinut pe întreaga suprafaţă a părului, de la rădăcini spre vârfuri. Lasă-l să acţioneze 30 de minute, şamponează-l şi apoi clăteşte-l cu apă călduţă din plin.