Ritual de îngrijire epilare. Ce să faci înainte şi după

1 68705 original jpg jpeg

Ritual de îngrijire epilare. Ştii care sunt metodele prin care poţi scăpa de părul nedorit şi ţi-ai ales-o pe cea care ţi se potriveşte. Dar fără pregătire, înainte de orice formă de epilare, pielea se poate irita, lăsându-ţi urme inestetice şi persistente. Află cum eviţi cu uşurinţă astfel de necazuri.

Ritual de îngrijire epilare - ÎNAINTE

Exfoliază-ţi pielea!

Pentru a avea picioare catifelate mult timp,înainte de-a te epila,trebuie să foloseşti un produs pentru exfoliere,ca să îndepărtezi celulele moarte şi să ajungi mai uşor la firele de păr de sub piele. Cumpără-ţi din comerţ o cremă cu microgranule care să subţieze stratul superior al epidermei,astfel că firele de păr vor avea un traseu mai scurt în piele şi inflamaţia care apare după ce ai îndepărtat părul nedorit va fi redusă.

Ritual de îngrijire epilare - Extrapont

Dacă foloseşti ceară la epilare,aplică pudră de talc înainte. Astfel,ceara se va lipi de firele de păr mai uşor şi nu va irita la fel de tare zonele unde o foloseşti.

Dezinfectează locul

Ca să uşurezi durerea din timpul acestui procedeu de înfrumuseţare,pune mai multe comprese calde pe zonele pe care vrei să le epilezi sau fă un duş cu apă călduţă. În acest fel,ajuţi porii să se deschidă mai repede,înmoi pielea şi firele de păr vor fi mai uşor de îndepărtat. Indicat este şi să igienizezi zona pe care urmează s-o epilezi cu un gel antiseptic sau cu alcool.

Înainte să întinzi pe tegument produsul de îndepărtare a părului nedorit,evită să te dai cu ulei de corp sau cu cremă hidratantă!

Ritual de îngrijire epilare - DUPĂ

Aşa calmezi epiderma

După epilare,aplică pe locurile iritate,de două ori pe zi,timp de o săptămână,un produs antiinflamator. Dacă vrei să ţi-l faci acasă,amestecă două aspirine netamponate şi suc proaspăt de aloe vera sau ceai verde foarte concentrat. Această soluţie nu este valabilă decât o zi. La fel de bune sunt şi loţiunile cu extract de cimbrişor sau busuioc,întrucât ambele au efect antibacterian,prevenind infectarea straturilor pielii.

Ritual de îngrijire epilare - Extrapont

Pentru calmarea inflamaţiilor,nu folosi alcool iodat,spirt sau alte produse care deshidratează excesiv pielea.

Foloseşte o cremă hidratantă

Ca să reduci roşeaţa de după,este foarte important să te dai cu o loţiune hidratantă şi cu o cremă care să inhibe creşterea firelor de păr. Foarte util este şi să-ţi masezi picioarele cu ulei din arbore de ceai,care are proprietăţi antiseptice şi ajută la reducerea inflamaţiilor.

După ce ai îndepărtat firele de păr,este posibil să apară tot felul de pete roşii pe piele. Este un fenomen normal,întrucât pielea îşi revine mai greu,mai ales dacă foloseşti epilatorul sau benzile de ceară reci. De aceea,încearcă să-ţi pui gheaţă pe iritaţii şi să nu te expui la soare câteva ore bune după ce ai terminat treaba. De asemenea,evită duşurile fierbinţi.

Truc

Timp de 24 de ore de la epilare,îţi este interzis să exfoliezi pielea din locul respectiv,pentru că este încă foarte sensibilă.



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg