Roger Moore a avut nevoie de alcool pentru o scenă din seria Bond. Era dublat în scenele de amor

Actorul englez Roger Moore i-a dat viaţă personajului James Bond în şapte dintre cele 24 de ecranizări ale romanelor lui Ian Fleming în care a avut parte de multe provocări. Luna aceasta ar fi împlinit 95 de ani.

image

Dintre toate filmele din seria Bond la care a lucrat, Roger Moore (1927-2017) a fost terifiat de scenele din  „The Spy Who Loved Me‟ („Spionul care mă iubea‟) din anul 1977. Nu a fost vorba despre acel început în care coboară în viteză pe pârtia de schi, apoi se aruncă de pe o stâncă și se parașutează. O mare parte din aceste cascadorii au fost realizate de cascadori.

Chiar dacă el însuși a spus că a făcut unele dintre cascadorii cum ar fi să sară de pe o stâncă cu o parașută, întotdeauna a avut o dublură pentru scenele de sărut. „Sunt dublat în scenele de dragoste. Nu mă simt bine după a treia dublă‟, a mărturisit actorul.

A jucat unul dintre cei mai mari eroi ai filmului de acțiune din istoria cinematografiei. Moore ar fi fost primul care a recunoscut că nu a fost poate un star clasic de film de acțiune. Cu toate acestea, s-a confruntat cu câteva secvențe cu adevărat terifiante, inclusiv una care a dus la o tragedie pe platoul de filmare.

Vezi și: Cum arată Anya Amasova, din „Spionul care mă iubea‟, la 74 de ani. A fost căsătorită cu un conte în trecut

Unul dintre cascadori şi-a pierdut viaţa

S-a luptat cu producătorii în privința scenei în care James Bond lovește cu piciorul în Mercedes-ul Benz al răufăcătorului Emile Leopold Locque în timp ce acesta se afla înăuntru şi ajunge peste marginea unei stânci. Cu toate acestea, a fost convins să continue.

Moore a fost legat de o sanie care cobora cu viteză pe marginea unei stânci împreună cu colegul său, John Wyman, care a spus: „M-am temut pentru viața ta. Am fi putut să cădem amândoi de pe stâncă dacă tipul direcționa sania în sensul greșit”.

Într-un alt film al seriei „For Your Eyes Only” („Doar pentru ochii tăi”) lansat în anul 1981 a avut loc o tragedie pe platoul de filmare, când un cascador de 23 de ani, Paolo Rigoni, a fost rănit mortal după ce a rămas prins sub un bob răsturnat. A murit la spital din cauza rănilor suferite.

Citește și: Partenerele lui James Bond, catalogate drept „glume sexiste”. De ce nu-şi mai doresc încă un rol în filmul agentului 007

Scena pentru care a fost nevoit să ia un cocteil calmant

O altă scenă emblematică filmată pe stâncile din Grecia i-a dat fiori lui Moore într-una dintre cele mai proaste zile din cariera lui. Filmarea a fost deosebit de traumatizantă pentru Roger Moore, deoarece suferea de vertij. Chiar dacă era atârnat şi avea mai puţin de doi metri sub el, a fost paralizat de frică în momentul filmării.

În cele din urmă, actorul a fost nevoit să bea un cocteil calmant cu valium și alcool, mai ales că avea de făcut prim-planuri cu el atârnat suspendat de o stâncă. Cu toate acestea, cu aplombul său tipic, a avut grijă să mențină atmosfera relaxată pe platoul de filmare.

FOTO: ShutterstockRecente

jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg
Regele Charles al III lea Sursa foto shutterstock 765355024 jpg
Pamela Anderson sursa  Variety jpg
Creier jpg
Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg
Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg
Kate Hudson, actrița Goldie Hawn sursa  shutterstock jpg
Reguli bizare impuse de Regina Victoria la propria inmormantare Sursa foto shutterstock 169010507 jpg
Riley Keough, Elvis Presley, sursa  Shutterstock jpg
Meghan Markle in lacrimi jpeg