Rosie Perez, infectată cu coronavirus în 2019: “Credeam că o să mor în Bangkok!” Prin ce a trecut actriţa când medicii nu ştiau nimic despre COVID

1 rosie jpg jpeg

La un an de când a fost descoperit noul coronavirus - în decembrie 2019, în China - întregul mapamond are tot mai multe informaţii despre acest virus, de la felul în care ne poate afecta organismul, la modul de transmitere şi schema optimă de tratament.

Evident că mai exisă încă multe necunoscute în ceea ce priveşte evoluţia COVID-19 şi pericolul la care ne expune pe unii dintre noi, însă specialiştii ştiu totuşi cu ce se luptă şi cum să acţioneze în majoritatea cazurilor pe care le întâlnesc. Ceea ce este mai mult decât puteam spune acum un an. Pentru cineva care s-a îmbolnăvit la sfârşitul anului 2019 şi care nici măcar nu ştia de ce anume suferă, situaţia a fost chiar şi mai înspăimântătoare decât ar fi acum. De acest lucru încearcă să ne convingă şi actriţa americană Rosie Perez, care a dezvăluit, zilele trecute, că ea a avut coronavirus în urmă cu un an. Iată întreaga ei experienţă cu COVID-19 când medicii încă nu ştiau despre ce era vorba!

Circulă un virus, nu ştim prea bine ce poate face”

Starul hollywoodian a spus recent celor de la Uproxx că ea a “contactat virusul când eram anul trecut în Bangkok”: „La acea vreme, mi s-a spus că aveam o infecţie respiratorie şi că circula un virus, iar eu l-am luat. <Nu ştim prea bine ce este şi ce poate face, dar ştim că atacă sistemul respirator în primă instanţă şi apoi afectează alte părţi ale corpului>, mi-au spus medicii.” Iar declaraţiile doctorilor n-au reuşit decât s-o înspăimânte şi mai mult pe vedeta din filmul „Un bacşiş de două milioane de dolari” (1994).

„M-am gândit că e groaznic ce-mi spuneau medicii, cuvintele lor m-au înspăimântat pur şi simplu. Ţin minte ce am vorbit atunci cu impresarul meu, l-am rugat să nu mă lase să mor în Bangkok. Mi-era frică să nu moc cumva acolo. <Doamne Dumnezeule, mă sperii!>, mi-a spus atunci Tarik, iar şeful departamentului de la Terapie Infensivă auzise conversaţia noastră şi a ţinut să adăuge: <Chiar aveţi de ce să vă temeţi! E o chestie foarte serioasă! Va trebui să o băgăm pe doamna în carantină.>”

De fiecare când ieşiţi afară, purtaţi masca!”

Medicul care a consultat-o pe actriţă i-a recomandat acesteia, încă de pe atunci, o protecţie facială de orice fel: „<Masca pe care o aveţi acum pe faţă, masca pe care vedeţi că o port şi eu acum, asta e ceea ce vă trebuie tot timpul când intraţi în contact cu cineva. De fiecare când ieşiţi afară, de ficare dată când vă întâlniţi cu cineva, purtaţi acest gen de mască>, mi-a spus medicul. <Nu e numai pentru dumneavoastră, dar ca să îi protejaţi şi pe cei cu care intraţi în contact.> Şi nu am uitat ceea ce mi-a spus, nu am uitat să port mască”, a declarat Perez.

În afară de sperietura pe care a simţit-o atunci când a fost diagnosticată cu noul virus, despre care omerirea nu ştia încă nimic, Rosie

întreaga

experienţă. Din fericire, nu a avut simptome grave şi s-a vindecat fără urmări notabile asupra stării sale de sănătate.

Emoţii mari când s-a întors la lucru

Mai mult de-atât, după însănătoşire, s-a putut întoarce la lucru fără nicio problemă. „Am avut foarte mari emoţii când m-am întors pe platoul de filmare, dar am fost plăcut impresionată să descopăr că se poate munci chiar şi cu restricţiile actuale. Mă gândeam că totul arăta ca-n filmul Epidemia: pericol nevăzut. Era totul foarte ciudat! Stăteam toţi la coadă pentru testul COVID, după care intram la machiajul şi coafura, iar cei care ne făceau machiajul şi coafura purtau mănuşi şi măşti, vizieră şi chiar costume albastre, pe care le văzuserăm până atunci doar în sala de operaţie. Au fost nişte adevăraţi profesionişti, au demonstrat că se poate lucra şi în condiţii de securitate.”Recente

cafea jpg
protest jpg
Cindy Crawford foto  Shutterstock jpg
Sharon Stone foto  Shutterstock jpg
Michelle Obama cu familia foto  Shutterstock jpg
Jennifer Garner foto  Shuttestock jpg
George Clooney, Denzel Washington foto  Shutterstock jpg
Joe Jonas și Sophie Turner foto  Shutterstock jpg
David și Victoria Beckham jpeg
paste jpg
Mila Kunis, Ashton Kutcher foto  Shutterstock jpg
Forma buzelor arata cat esti de afectuos Sursa foto shutterstock 1894073158 jpg
Julia Haart Instagram jpg
horoscop, zodii, stres jpg
Beyonce sursa  Shutterstock jpg
Gordon Ramsay jpg
DISKOteka 5 jpeg
Revista Click! pentru femei Nr 19  15 28 septembrie 2023 jpeg
Michael Kors foto  Shutterstock jpg
Demi Lovato jpg