S-a căsătorit de opt ori şi a avut patru copii. Ce fel de mamă a fost Elizabeth Taylor pentru copiii ei biologici şi fiica adoptivă?

1 asta liz png png

A ajuns la altar de opt ori şi a devenit mamă de patru ori: a născut doi fii în timpul căniciei cu actorul Michael Wilding şi o fetiţă când era măritată cu producătorul Mike Todd. După care a adoptat-o pe Maria împreună cu marea iubire a vieţii ei, Richard Burton, cu care s-a şi căsătorit de două ori. Dar ce fel de mamă a fost superstarul hollywoodian pentru toţi cei patru copii ai ei?

În timp ce Liz Taylor îşi trăia viaţa sub lumina strălucitoare a reflectoarelor, copiii ei au preferat să nu se afişeze în faţa presei sau a publicului prea des. De fapt, acesta este şi motivul pentru care se ştiu foarte puţine lucruri despre cei patru moştenitori ai legendarei actriţe. Totuşi am aflat câteva lucruri despre relaţia pe care aceştia au avut-o cu mama lor, una dintre cele mai frumoase şi mai cunoscute femei din lume.

În timp ce bărbaţii s-au tot perindat prin viaţa ei, copiii au fost o constantă în viaţa regretatei actriţe. Toţi patru şi-au dorit să rămână într-un con de umbră, însă au însoţit-o pe mama lor faimoasă la Palatul Beckingham, de pildă, când Elizabetha Taylor a primit titulatura Dame of the British Empire, sau în alte momente importante din viaţa ei.

Cine este fetiţa adoptată de Liz Taylor?

Elizabeth a început procesul de adopţie ai celei de-a doua ei fiice, o orfană de origine germană de numai doi ani, în timpul celui de-al patrulea ei mariaj, cu Eddie Fisher. Din păcate, căsnicia acestora s-a destrămat înainte de-a fi gata actele necesare înfierii fetiţei. Cu toate astea, starul filmului Cleopatra n-a renunţat la ideea de-a deveni mama copilului rămas fără părinţi şi a încheiat procesul de adopţie cu ajutorul următorului ei soţ, al cincilea, Richard Burton, care a fost încântat să devină tată pentru micuţa Maria.

Dar problemele noii familii nu s-au încheiat odată cu pronunţarea adopţiei. Maria a necesitat mai multe intervenţii chirurgicale pentru a corecta un defect genetic la nivelul şoldului. Mai exact, micuţa a fost nevoită să se opereze de 24 de ori pentru a se putea deplasa apoi normal. Dar toate sunt bune când se termină cu bine!

Relaţia mamă-fiică

Cel de-al patrulea copil al legendarei actriţe şi-a continuat viaţa cât mai normal cu puţinţă. A cochetat cu modelingul în adolescenţă şi tinereţe, după care a deschis o firmă de impresariat cu soţul ei, Steve Carson. Totuşi, căsnicia lor s-a destrămat în 2000, iar Maria şi-a luat băieţelul de doi ani şi s-a întors acasă la mama ei, Elizabeth Taylor, pentru a-şi reîncărca bateriile post-divorţ. Ginerele regretatului star hollywoodian chiar a blamat-o pe Liz că s-a folosit de celebritatea ei pentru a distruge familia pe care Maria o forma cu el. Nici vorbă de aşa ceva!

“Elizabeth se transformă într-o leoaică atunci când unul dintre copiii ei se află în pericol”, spunea un apropiat de-ai ei. „Ea a înfruntat atunci toate criticile şi a luat partea Mariei fără să ezite.” Astfel, relaţia mamă-fiică a continuat în aceeaşi manieră în care începuse, una în care grija şi iubirea erau nelipsite.

Protectivă cu copiii ei

“Când mama şi-a început aventura cu Richard Burton, a fost totul absolut copleşitor”, a declarat Michael Howard Wilding pentru The Daily Mail. „Eram în Italia atunci şi paparazzi o luaseră razna. Se căţărau pe pereţi, pe garduri, ne înconjuraseră din toate părţile vila în care locuiam. Ţin minte cum ni s-a dat voie, la un moment dat, să folosim furtunul din grădină ca să stropim aparatele foto ale paparazzilor căţăraţi pe gardul nostru.”

Liz s-a văzur atunci nevoită să angajeze pază pentru copiii ei. Cele două fetiţe ale actriţei aveau doar ele mai mult de 12 bodyguarzi atunci când au stat la Roma cu mama lor şi Burton.

“Mama ne proteja de întregul circ creat în jurul ei”, a ţinut să precizeze şi Christopher Wilding. „Asta nu însemna că nu mai existau paparazzi în jurul nostru, ci doar că ea era foarte protectivă în ceea ce ne privea pe noi, copiii ei”, a conchis acesta.

Dar n-a fost tot timpul alături de ei.

O armată de bone şi asistenţi

“Nu era o mamă implicată 100% în creşterea copiilor ei”, adaugă aceeaşi sursă din anturajul divei. „Existau multe bone şi tot felul de asistenţi care aveau grijă de copiii ei. Ea era mai mult prietena lor decât cineva care le făcea educaţie. Era genul de mamă care le spunea copiilor ei că se poate face disponibilă pentru ei dacă aceştia îşi doreau să vorbească ceva cu ea şi cam atât. Un lucru care nu poate fi ignorat e că Liz a devenit prima dată mamă la 18 ani, a crescut cumva împreună cu Michael. Şi apoi a avut aceeaşi abordare cu restul copiilor ei.”

Sărbători de poveste

Cele mai fericite momente din viaţa lor trebuie să fi fost sărbătorile. Cum Elizabeth s-a convertit la iudaism pentru a se putea căsători cu Todd şi Fisher, ţinea orice sărbătoare posibilă. „Mai ales pe timpul mariajului cu Richard Burton, sărbătorile deveneau parcă adevărate festivaluri.”

Toţi cei patru copii ai vedetei au participat la înmormântarea uneia dintre cele mai mari staruri de la Hollywood, în 2011. Michael Howard Wilding şi Liza Burton Tivey au ţinut câteva un mic şi emoţionant discurs, iar doi dintre cei 10 nepoţi ai regretatei actriţe au luat şi ei cuvântul.

„Şi-a iubit mult copiii. Spre deosebire de multe alte familii de la Hollywood, ei chiar au fost fericiţi. Ţineau unii la alţii şi copiii au fost alături de mama lor până la final”, a declarat Jason Winters, managerul lui Taylor, când a condus-o şi el pe Liz pe ultimul ei drum.

foto - Instagram / Elizabeth TaylorRecente

Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg
3 zodii carora le merge de minune in plan personal pana pe 27 noiembrie Sursa imagine Pixabay jpg
315521374 433605862308075 4277944834134736587 n jpg
Regalitati jpg
Eddie Murphy, Whitney Houston, telefon în ziua nunții 1 foto  Shutterstock jpg
Charlie Chaplin jpeg