Scandalul care a determinat-o pe Regină să-i dea un titlu regal soţului ei. De ce se temea suverana

1 regina printul philip jpg jpeg

Nimeni nu avea nimic împotrivă ca soţul Reginei să aibă prieteni, însă lucrurile s-au schimbat radical când soţia celui mai bun prieten al Prinţului Philip, Michael Parker, a depus actele de divorţ, în 1957. Un proces de divorţ, cu tot scandalul aferent, nu ar fi făcut niciun bine imaginii monarhiei britanice, motiv pentru care s-au luat nişte măsuri fără precedent la cel mai înalt nivel.

Regina l-a făcut prinţ pe Philip pentru a fi mai presus de lege, incapabil să fie chemat să depună mărturie în procesul de divorţ dintre Eileen Parker şi soţul ei Michael Parker, cel mai bun prieten al regretatului soţ al suveranei britanice. Prinţul Philip şi Parker s-au împrietenit în timp ce erau în marină împreună, în 1942, după care au plecat apoi amândoi în Australia, pentru a se distra de minune împreună. Totuşi, de ce se temea Regina? De ce nu i-a permis soţului ei să depună mărturie în procesul de divorţ al prietenului său?

Când Eileen Parker a depus actele de divorţ, pe motiv de adulter, era aproape sigur că-l va chema şi pe cel mai bun prieten şi şeful soţului ei pentru a depune mărturie la tribunal. Iar acest lucru trebuia împiedicat cu orice preţ din simplul motiv că s-ar fi aflat secrete despre viaţa regală şi ce au făcut cei doi amici în timp ce petreceau la nesfârşit şi se distrau împreună. Pentru a salva imaginea căsniciei sale, Regina a avut o idee salvatoare – l-a făcut pe Philip Prinţ al Marii Britanii şi al Irlandei.

La acea vreme, Philip era deja Alteţa Sa Regală Duce de Edinburgh, însă abia titulatura de Prinţ l-a transformat într-un membru oficial şi de sine stătător al familiei regale britanice, nu devenit prin căsnicia cu Regina. Odată făcut Prinţ, Philip nu mai putea fi adus în faţa judecătorului pentru a depune mărturie.

Forţat să-şi abandoneze cariera militară în momentul în care Elisabeta a II-a a devenit Regină, Prinţul Philip n-a avut niciun serviciu în primii ani ai mariajului său. Până să i se dea un titlu şi un scop în viaţă, Philip nu era nimic altceva decât „un om fără niciun serviciu”. Însă nu acest aspect o îngrijora pe Regină cel mai mult...

Elisabeta a II-a se temea ca informaţii despre aventurile extraconjugale ale soţului să nu se facă publice, în procesul de divorţ al prietenului lui. Se pare că Philip a avut o aventură cu o balerină de origine rusă, în timp ce se afla într-un turneu regal cu Parker.

Mai mult, Prinţul Philip s-ar fi apropiat nepermis de mult de cântăreaţa şi actriţa Pat Kirkwood în anii '40. Cei doi s-au întâlnit în 1948, în timp ce Regina era însărcinată în opt luni cu primul lor copil, iar Philip ar fi fost atât de vrăjit de farmecele ei, încât i-ar fi oferit acesteia drept cadou un Rolls-Royce.

Apoi, în 1957, acelaşi Philip s-ar fi întâlnit, în mod repetat, cu o femeie, în apartamentul unui fotograf. Ce se întâmpla în spatele uşilor închise... nu putem decât presupune. Mai mult, soţul Reginei a fost asociat cu alte dudui ahtiate după atenţie şi distracţii de tot felul, precum Daphne du Maurier şi Ducesa de Abercorn, o verişoară îndepărtată de-ale lui.

După cum era de aşteptat, divorţul soţilor Parker a fost răsunător, scandalos de-a dreptul. O anume Mary Alexandra Thompson a fost citată şi, după ce s-a dovedit relaţia intimă pe care aceasta o avea cu Michael, Eileen a câştigat custodia celor trei copii Parker.

Procesul s-a încheiat în 1958, însă, chiar şi cu intervenţiile la cel mai înalt nivel, a reuşit să tulbure apele în monarhia britanică ani de-a rândul. Cine ştie ce s-ar fi întâmplat dacă Philip ar fi depus şi el mărturile despre aventurile în care pornise el cu cel mai bun prieten al său, Michael Parker?!

Foto - Shutterstock



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg