Secretele unui machiaj de vară care rezistă timp îndelungat

1 75358 original jpg jpeg

Vara, atunci când temperaturile urcă atât de mult încât creşte disconfortul termic, faţa începe să transpire foarte tare iar machiajul normal nu mai rezistă pe suprafaţa tenului. Există, însă, câteva trucuri la care poţi să apelezi, facilitând păstrarea make-up-ul pe toată durata zilei.

Andreea Haş, make-up artist BottegaVerde, îţi dezvăluie câteva secrete:

Începe cu o demachiere corespunzătoare

„Pregătirea tenului înainte de aplicarea machiajului este esenţială pentru orice tip de piele, ajutând produsele cosmetice să reziste mai mult. De asemenea, trebuie să se apeleze la produse waterproof, pentru a garanta o rezistenţă pe tot parcursul zilei.”, precizează Andreea Haş.

Investeşte într-o bază de machiaj

Baza de machiaj sau primerul nu ajută doar la o mai bună aplicare a machiajului, ci funcţionează ca un strat protector între piele şi produsele cosmetice, prevenind blocarea porilor şi asigurând o rezistenţă sporită machiajului. În lipsa primerului, machiajul nu persistă mai mult de 3 ore pe un ten uleios, iar în prezenţa sa, fardurile îşi menţin aspectul cel puţin 6-8 ore. Insistă cu aplicarea bazei de machiaj în zona T (frunte, nas şi bărbie), imediat după ce ai curăţat tenul cu loţiunea tonică.

Optează pentru un fond de ten de durată

Fondul de ten cu efect matifiant este o necesitate absolută în machiajul potrivit pentru tenul gras. Exceptând faptul că ţine sub control apariţia sebumului la suprafaţă, acest produs cosmetic acoperă imperfecţiunile tenului şi fixează fardul de obraz. Este foarte important să optezi pentru un fond de ten profesional, care să fie cu maximum un ton mai închis decât nuanţa naturală a tenului. Formulele lucioase şi de culori închise, accentuează aspectul inestetic al unui ten uleios.

Ascunde micile imperfecţiuni

Dacă ai tenul gras şi doreşti să îţi ascunzi cearcănele, soluţia este să aplici o bază de machiaj specială pentru ochi, care va acţiona ca o peliculă fină între piele şi fard. Sebumul nu mai ajunge atât de uşor la machiaj, care va rezista mai mult în varianta sa uniformă.

Fixează machiajul

„Este posibil să ai tendinţa de a folosi mai multă pudră compactă decât ar fi normal, aplicată în nenumărate straturi de-a lungul zilei, pentru a menţine aspectul mat al tenului transpirat. Aceasta este o greşeală, deoarece nu faci altceva decât să blochezi porii deja dilataţi, să devină mai vizibili şi să creşti predispoziţia la acnee şi puncte negre”, mai spune make-up artistul Andreea Haş.

Însă, acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunţi definitiv la pudră de faţă! Optează pentru pudra compactă matifiantă whaterproof, translucidă, pe bază de minerale, pe care să o aplici într-un strat subţire după ce fondul de ten se fixează bine. Pudră minerală va absorbi eficient sebumul, ajutând tenul să rămână mat, uniform şi lipsit de luciu.

Privire pătrunzătoare rezistentă la apă

Dacă nu vrei să fii stresată de starea machiajului tău, apelează la un rimel rezistent la apă. Acesta conţine uleiuri volatile care se evaporă instantaneu, lăsând în urmă un strat strălucitor pe gene, pentru o privire luminoasă. Încearcă extra volume waterproof mascara pentru un negru intens pe tot parcursul zilei!

Joacă-te cu nuanţele

Dacă îţi doreşti un machiaj rezistent, alege fardurile cremoase în locul celor pudră. Fardurile cremoase aderă mai bine la piele, rezistând mai mult timp pe pleoape. Pentru zi, foloseşte farduri de vară în culori naturale, iar pentru seară, poţi opta pentru culori mai închise. Paleta fard de peoaple cu extract de iasomie şi vitamina E conţine toate nuanţele la modă, care îţi vor fi folositoare în această vară. Spre marea ta bucurie, paleta se găseşte în 2 variante, în diferite combinaţii de culori. Astfel, eviţi depozitarea zecilor de farduri de pleoape în trusa ta de machiaj, îmbinându-le practic şi elegant în 2 palete de culori foarte folositoare!

Pentru un make-up rezistent alege cu atenţie cosmeticele pe care le foloseşti. Profită de ingredientele naturale pentru a-ţi îngriji pielea, pentru a o face mai puţin susceptibilă la agresiunile externe şi pentru a atenua aspectele inestetice datorate factorilor nocivi la care tenul este expus în fiecare zi.

Credit foto: www.imabeautygeek.comRecente

ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg
Ce bijuterii ti se potrivesc in functie de semnul zodiacal Sursa foto shutterstock 1633092592 jpg
Kate Hudson1 sursa  Instagram jpg
Christie Brinkley 1 jpg
Hailey Bieber sursa  Instagram jpg
shutterstock 1277056432 jpg