Shania Twain a trăit în teroare în copilărie. Se trezea noaptea ca să se asigure că tatăl n-o omora pe mama ei

1 shania buuuuuun png png

Crescând într-un cămin unde violenţa era la ordinea zilei, diva muzicii country nu şi-a cunoscut niciodată tatăl biologic. Botezată Eilleen Regina Edwards, cântăreaţa a devenit Twain după ce mama ei s-a măritat cu tatăl ei vitreg, Jerry Twain. Făcând parte dintr-o familie numeroasă, vedeta a fost nevoită să înceapă să cânte prin baruri la numai 8 ani, pentru a face rost de bani.

„Îmi făceam griji ca tata să nu o omoare pe mama”, îşi aminteşte Shania despre casa violentă în care a crescut. „Mă gândeam că o să se omoare unul pe altul. Şi mama era destul de violentă. De multe ori mă duceam la culcare cu gândul ca nu cumva să adorm până nu adormeau ei şi să se întâmple vreo tragedie în lipsa mea. Şi atunci mă dădeam jos din pat ca să mă asigur că toată lumea respira încă.”

Cântăreaţa country-pop a trecut prin multe momente critice în viaţa sa. La numai 10 ani, a fost abuzată sexual de cineva care trebuia să o protejeze, nicidecum să îi cauzeze o traumă care avea s-o schimbe pe veci. Creatoarea hitului That Don't Impress Me Much (1997) a vorbit despre abuzul fizic, psihic şi sexual pe care l-a îndurat din partea tatălui ei vitreg, Jerry Twain.

„N-o să intru în detalii”, ne anunţă cântăreaţa via The Guardian. „Nu mă derajează să vorbesc despre asta deoarece consider că e important ca oamenii să înţeleagă că se poate să supravieţuieşti acestor lucruri”, a ţinut ea să explice motivul pentru care a decis să-şi expună una dintre cele mai intime şi mai dureroase experienţe trăite vreodată de ea.

„Sunt de părere că abuzul sexual este strâns legat de cel fizic şi psihic atunci când e vorba despre cineva cunoscut. Eu am învăţat să mă distanţez de tot. Abuzatorii au nevoie să te manipuleze, indiferent că fac asta înainte sau după abuz, şi atunci mi-am spus mie însămi că era ceva în neregulă cu persoana respectivă şi că acel om nu era deloc OK, nu eu eram problema.”

În autobiografia ei din 2001, From This Moment On, cântăreaţa a detaliat un incident în care ea şi tatăl ei vitreg s-au luat la bătaie. Ea n-avea mai mult de 11 ani când şi-a dat seama că Jerry o bătuse pe mama ei până ce aceasta şi-a pierdut cunoştinţa, iar el tot continua să-i bage capul în toaletă în mod repetat. „Am ajuns rapid în spatele tatălui meu cu un scaun în ambele mâini şi l-am lovit în spate cât de tare am putut. Până să reuşesc să fug, a apucat să-mi tragă una în maxilar. Simţind toată acea adrenalină, l-am lovit şi eu înapoi.”

În cadrul unui interviu oferit celor de la ABC News, Twain a continuat să povestească: „Credeam că o omorâse. Eram convinsă că se înecase sau că era moartă de la lovituri, că-i spărsese capul de toaletă şi că nu se va mai trezi niciodată. Arăta moartă. Era inconştientă şi atârna pur şi simplu... el o ţinea de păr şi ea era moale toată...”, a declarat vedeta cu emoţie în glas.

„Aşa că am trecut prin şocul şi prin experienţa de-a crede că mama murise în acel moment. În plus, simţeam şi ruşinea de a constata felul în care fusese omorâtă – înecată în vasul de WC... era ceva foarte greu de acceptat!”, susţine Shania.

În ciuda acestor momente traumatizante, Twain a reuşit să termine şcoala în 1983 şi să se mute în Nashville pentru a deveni cântăreaţă de muzică country. În 1987, însă, vedeta a primit alte veşti proaste – mama şi tatăl ei vitreg îşi pierduseră vieţile într-un accident auto. Cu toate că Jerry i-a marcat copilăria într-un mod atât de regretabil, Shania a declarat, la un moment dat, că ea l-a iubit pe tatăl ei vitreg la fel de mult ca pe mama ei. Datorită lui consideră Shania Twain că este cea de astăzi.

„Erau un înger şi un demon în el, iar asta a fost marea lui povară”, susţine Shania. „L-am iubit şi l-am respectat pentru tot ceea ce a făcut pentru noi, pentru faptul că a muncit din greu ca să ne întreţină, a fost un minunat exemplu pentru noi din acest punct de vedere.”

Dacă vă întrebaţi de ce nu a încercat Shania să plece din casa terorii în care a crescut, ei bine, ea e de părere că familia trebuie să rămână împreună în orice circumstanţe: „Mi-a fost tare milă de mine ca copil. Aveam posibilitatea de-a merge la Protecţia Copilului pentru a cere ajutor, dar asta presupunea să ne despartă pe toţi fraţii şi n-am suportat gândul acesta, aşa că am rămas toţi împreună la bine şi la greu.”

Singurul mod în care a reşit să evadeze a fost prin muzică. „Am început să compun piese pentru a scăpa de tot. De casa plină de violenţă. De tensiunea din casă. De sărăcie, când n-avea nimic de mâncare. Când ţi-e foarme şi n-ai nimic de mâncare tot ce poţi face e să îţi distragi cumva atenţia de la foame. Şi eu chiar am reuşit asta. Muzica a fost cu adevărat terapeutică pentru mine.”

După ce primise vestea că ambii ei părinţi muriseră, Shania a trebuit să-şi abandoneze visul de-a deveni cântăreaţă şi s-a întors acasă pentru a avea grijă de fraţii ei mai mici. „Aş fi preferat să fi murit şi eu cu ei atunci. Devenise totul mult prea greu de gestionat”, a recunoscut. Însă tânăra de 22 de ani s-a descurcat de minune, iar, şase ani mai târziu, a fost descoperită şi a devenit una dintre cele mai mari staruri country din lume.

“M-am născut ca să lupt, ca să devin o supravieţuitoare”, conchide ea.

Foto - Instagram Shania Twain



Recente

insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg