Cristina Dorobanţu: „Am muncit pentru tot ceea ce am și nu a fost un drum ușor“

De la divertisment la ştiri a fost un drum parcurs în şapte ani, de-a lungul căruia cea mai ambiţioasă concurentă de la „Bravo, ai stil!“ s-a format ca om de televiziune, învăţând meserie de la vedetele postului Kanal D.

image

Multe fane ale show-ului „Bravo, ai stil!“ şi-o amintesc drept Cristina Mihaela, fata sigură pe ea, care ţintea, încă de la început, să intre în marea familie a televiziunii. Şi, dintre toate fetele care s-au perindat vreodată pe la diverse emisiuni, ca asistente ori concurente, ea ne-a părut a fi cea mai perseverentă, mai serioasă, mai bătăioasă. Iar acum apare la acelaşi pupitru de ştiri de unde ne dau ora exactă crainice cu experienţă, precum Simona Pătruleasa ori Silvia Ioniţă.

Ești deja de mai mult de jumătate de an la pupitrul știrilor Kanal D. Cum te simți în noul rol, față de celelalte experiențe în TV?

Cu siguranță, mi-au folosit toate celelalte experiențe pe care le-am avut în televiziune, prin prisma lor am învățat și am ajuns până în punctul în care mă aflu, la pupitrul Știrilor Kanal D. Chiar spuneam zilele trecute că eu am pornit pe acest drum cu acest vis și, după șapte ani, am reușit să ajung până în punctul în care mi-am dorit cu adevărat.

image

E mai potrivit felului tău de-a fi sau ți-e dor de divertisment?

Îmi este dor de divertisment în sensul în care m-am simțit în elementul meu și cu celelalte formate pe care le-am prezentat. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a dat puterea să muncesc. Sunt mândră că am făcut parte din acele proiecte de succes, fiecare cu specificul său. În acest moment, nu mă mai văd făcând altceva în afară de știri. La pupitrul Știrilor mă simt în elementul meu, dar nu știu ce îmi rezervă viitorul. Îmi doresc enorm să evoluez și să vin în față telespectatorilor de fiecare dată, spunându-le că sunt Cristina Dorobanțu de la Știrile Kanal D.

Din Kanal D de cine eșți cel mai apropiată?

În Kanal D am colegi care sunt repere pentru mine. Am încercat să iau de la fiecare în parte lucrurile pozitive, am învățat din cele negative, pentru că oamenii nu sunt perfecți. Este clar că ceea ce îmi place mie la anumite persoane poate altora le displace. Sunt apropiată de toți colegii mei, dar dacă e să dau doar câteva exemple, aș spune că țin foarte mult la Simona Pătruleasa, pentru că mi-am dorit încă de mică să fiu că ea. Apropiată sufletește sunt și de Anca Ciota, care de fiecare dată, în măsura în care a putut, mi-a oferit anumite sfaturi și mi-a fost alături, dar și de Ilinca Vandici (n.r. – în cadrul „Bravo, ai stil!“), cea cu care am pornit la drum și care mi-a fost, cumva, un exemplu.

image

Ești absolventă de drept și masterandă în dreptul afacerilor. Ai profesat vreodată sau te-a fascinat prea curând televiziunea?

Nu am profesat niciodată. Este amuzant, pentru că nu mi-am dorit să fac această profesie, cea care m-a îndrumat spre Drept a fost mama. Însă, de curând, m-am revăzut cu un coleg din facultate, el fiind deja avocat penalist, și a fost pentru prima dată când mi-am pus întrebarea cum ar fi fost dacă aș fi ales drumul acela. Eu sunt fericită cu ceea ce fac acum, ca prezentator de Știri.

Vezi și: Tania Budi, una dintre cele mai admirate crainice de la începutul anilor ‘90. Cum a debutat în televiziune

De când ești la știri, ți-ai schimbat și stilul vestimentar, cumva în genul Simonei Pătruleasa. Te reprezintă mai mult sau jonglezi cu stilurile?

Nu mi-am schimbat stilul vestimentar. Despre mine se spune că sunt o persoană destul de elegantă. Nu încerc să copiez pe nimeni, mi-am creat stilul meu. Încă din copilărie mi-au plăcut hainele, am și fost la „Bravo, ai stil!“, apoi am realizat rubrica „Secrete între fete“, la „Teo Show“. Jonglând cu foarte multe obiecte vestimentare, am învățat să mă îmbrac în așa fel încât combinația să nu deranjeze vizual, să fiu tot timpul îmbrăcată decent, curat și, de ce nu, elegant.

image

Cât de mare e dressingul unei fashioniste că tine?

Foarte mare (râde). Fac destul de des curat în dressing, atât la mine, cât și la mama, pentru că și acolo am haine. De curând, am decis să-mi sortez din nou hainele în așa fel încât să aleg doar elementele vestimentare în care mă simt confortabil – pentru că am și foarte multe piese vestimentare în care nu mă simt bine. Am decis să las doar câteva pe care să le asortez și să le port mai des.

Când te uiți în oglindă, ți se mai întâmplă să-i auzi în minte pe jurații de la „Bravo, ai stil!“?

Perioada „Bravo, ai stil!“ a trecut de ceva vreme, mi-a fost rampă de lansare și sigur că în cadrul acestui show am avut foarte multe de învățat. Consider că trebuie să fim încrezători când ne îmbrăcăm, când ne parfumăm. Să facem în așa fel încât să ne placă nouă, în primul rând. Nu spun că părerile celor din jur nu ar conta, dar de fiecare dată când mă vedeți pe stradă, și se întâmplă chiar să fiu și nearanjată, să fiți convinși că mi-am dorit să apar așa. Am învățat că un om este mai puternic atunci când este asumat, decât atunci când este bine îmbrăcat.

image

Cât timp și efort investești că să-ți păstrezi silueta?

Nu investesc deloc efort. Mănânc absolut orice doresc, dar, este adevărat, în cantități mici, pentru că nu pot să mănânc mai mult – nu pentru că nu mi-aș dori. Şi merg la Pilates de două ori pe săptămână de când m-am întors din Turcia.

image

Aşa e, tu ai locuit o vreme la Istanbul. Ți-e dor de Bosfor, de lumea aia, te-ai reîntors acolo de când nu ai mai fost gazdă „Puterea dragostei“?

Am mai fost, da, şi-mi este dor de Istanbul, îmi lipsește vibe-ul acela cu totul deosebit.  Mi-am dorit enorm să revin acasă, pentru că aici aveam familia și eu sunt extrem de apropiată de familia mea. Însă, de fiecare dată mă gândesc cu drag la Istanbul.  Sunt oameni deosebiți, speciali, atât cei de acolo, cât și cei care ajung acolo; vibe-ul și magia orașului te prind în așa fel încât simţi că acolo trăiești cu adevărat.

Citește și: Ce studii are Andreea Berecleanu. Ştirista nu a făcut Jurnalismul

Tu cum stai cu dragostea?

Sunt o persoană foarte deschisă și cred că acest lucru s-a văzut în tot acest timp în care am ales să mă expun public. Iar când voi avea ceva de împărtășit în acest sens o voi face, nu mă voi feri. Până atunci, nu am foarte multe lucruri de spus, decât că mă bucur de iubirea celor din jur și pentru asta le mulțumesc în fiecare clipă.

image

Cum vezi acum momentul în care vei ajunge la altar, la fel cum l-ai planificat anterior sau dimpotrivă, cu totul schimbat?

Lucrurile se mai schimbă. Dacă acum ceva timp spuneam că mă visez pe o plajă sau că totul va fi într-o fracțiune de secundă, foarte din scurt, acum, odată cu trecerea anilor, având în vedere că am 31 de ani, gândesc diferit. Mi-aș dori ca în momentul în care ajung la altar să fiu fericită, va conta mai mult decât orice. Nu mă mai gândesc la rochia pe care o voi îmbrăca, la locație, la decor. Mă gândesc doar la fericire.

Ce ai vrea să știe lumea despre ține și încă nu se știe?

Cred că oamenii din exterior mă percep ca fiind mereu veselă, fericită, fără probleme și aș vrea să se știe despre mine că sunt un om ca toți ceilalți oameni. Sunt înainte de toate om, unul care trece prin diferite stări, are uneori foarte multe probleme, are și perioade când este fericit. S-a creat în jurul meu o imagine a unei femei fericite, care are de toate, care este foarte puternică, care obține tot ceea ce își dorește. Pe mine viața m-a făcut puternică, am ajuns profesional până în punctul în care sunt acum pentru că am trecut prin foarte multe încercări. Am muncit pentru tot ceea ce am și nu a fost un drum ușor.

@arhivă



Recente

Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg