Şi în Bucureşti te poţi distra în weekend
După o săptămână care nici tu nu ştii cum a trecut, sâmbăta este o binecuvântare. Vrei să te distrezi cu familia şi fără prea mare cheltuială. Dar ce-ţi oferă Bucureştiul?
Ce-au în comun Ana-Maria,Andra şi Iolanda? În afară de faptul că au acceptat să ne vorbească despre weekend-urile lor,cele trei femei ne-au arătat că nu-i un capăt de lume dacă n-ai bani de o ieşire cu familia în afara Capitalei.
După cum spun şi ele,parcurile din Bucureşti încă te mai îmbie la plimbări,târgurile te încântă cu arome tradiţionale,antichităţi şi cu obiecte de artizanat,mai ales la „Zilele Bucureştiului“ care abia s-au încheiat?
Plimbare printre aromeO ieşire la sfârşit de săptămână care să te facă să te simţi bine şi care să nu-ţi golească buzunarul poate fi la târgurile de bucate tradiţionale. Nu te costă mult,iar aroma de mâncare îţi poate aduce aminte de bunătăţile „ca la mama acasă”.
Dacă mai ai şi noroc,poţi să guşti din deliciile cu care se mândresc gospodinele şi să te înviorezi pe melodii cântate de vreun ansamblu folcloric sau pe dansurile populare din diferitele regiuni ale ţării.
Răsfăţ cu bucate traditionale
La unul dintre aceste târguri,numit „Dansează pe arome tradiţionale”,organizat la Muzeul Ţăranului Român,am găsit-o pe Iolanda Schwartz (51 de ani),care a ieşit la plimbare cu soţul,fiica şi cu o prietenă de familie.
„Este o alegere bună să vii la un astfel de târg cu produse tradiţionale împreună cu familia. Chiar dacă nu vezi de fiecare dată ceva nou,este o posibilitate relaxantă să-ţi aduci aminte de vremurile de demult în compania celor dragi”,spune ea.
Iolanda ne dă o idee:Târgul Ţăranului,deschis toată luna septembrie la Palatul Bragadiru şi în zona Pieţei de flori „George Coşbuc“.
„În plus,completează Ana-Maria Marinoiu (30 de ani),pe care am întâlnit-o la o plimbare cu soţul şi fetiţa,în aceste târguri este foarte plăcut să te poţi aşeza la o masă şi să guşti din toate bucatele tradiţionale. Acasă,nu mai ai timp să prepari tot ce ai dori.”
Pentru cine preferă plimbarea în aer liber,Cişmigiul poate fi o alegere plăcută,mai ales că soarele încă ne mai răsfaţă cu razele lui tomnatice. Aşa că Ana-Maria şi soţul cad pradă tentaţiei şi închiriază o hidrobicicletă.
„Am încercat să îmbinăm utilul cu plăcutul. Fetiţa noastră,Sonia,are abia doi ani şi nu putem merge peste tot cu ea. Nu are răbdare să stea la o piesă de teatru sau la un film. Aşa că ne distrăm toţi trei pedalând pe lac”,spune ea.
O plimbare cu hidrobicicleta în parcul Cişmigiu costă 10 lei,timp de jumătate de oră. Că tot suntem la capitolul ieşiri în parc,din ce-mi recomandă Andra Vodă,de 27 de ani,care se află cu familia în oraş,la fel de interesantă poate fi o plimbare cu vaporaşul în Herăstrău.
„Mai ales cu criza asta,nu avem prea mulţi bani de cheltuit în weekend şi încercăm să profităm cât mai mult de concertele gratuite şi de locurile în care ne putem juca cu fetiţa noastră. Dar,din puţinul pe care îl avem,ne mai permitem câte o plimbare pe lacul din Herăstru”,povesteşte ea.
Un astfel de tur costă 5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru copii şi pensionari. Vaporaşul străbate zona în 15 minute,iar la sfârşit de săptămână programul începe de la 10 şi se încheie la ora 20.
Dacă ai un copil mai mărişor,puteţi merge la teatrul de păpuşi,unde amuzantele personaje din copilărie îţi vor aduce zâmbetul pe buze şi îi vor bucura pe cei mici. Un bilet la Teatrul Ţăndărică este 12 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii.
Iar dacă ai deja un adolescent în casă,îl poţi ademeni să petreceţi o duminică în familie pe bicicletă,în parcul Kiseleff. Poţi face asta gratis,numai cu buletinul,iar perioada maximă de închiriere este de două ore.
Centrele de închiriere sunt deschise între 10 şi 22. Proiectul „La Pedale” ţine până pe 31 octombrie. Am reuşit să te convingem? În caz că da,ne vedem la o plimbare prin Bucureşti!