Simona Pătruleasa: „Mi se pare foarte greu să nu ne putem îmbrăţişa părinţii‟

2 simona patruleasa 1 jpg jpeg

De ani buni, este asociată cu jurnalul de ştiri de la Kanal D şi, în ciuda vremurilor, eleganţa ei rămâne constantă. Iată cum face faţă provocărilor pandemiei, mai ales ca este mămica unei fetiţe de clasa a III-a.

Eşti una dintre cele mai rafinate prezenţe de pe micile ecrane. Cum reuşeşti să-ţi păstrezi candoarea într-un mediu atât de dur cum este cel al ştirilor?

Echilibrul emoţional este important în tot ceea ce facem, contează enorm respectul faţă de telespectatorii noştri, faţă de mine însămi şi de profesia pe care o fac cu atât drag. E o bucurie imensă pentru mine să intru în fiecare weekend în casele oamenilor şi să le aduc cele mai relevante şi fresh informaţii ale zilei.

Cum faci faţă provocărilor pandemiei? Ţi-au testat răbdarea, ţi-ai cunoscut anumite limite, ţi-ai descoperit noi veleităţi?

Trăim momente dificile în această perioadă din cauza virusului, dar ne-am adaptat situaţiei actuale. Mi se pare foarte greu că nu ne putem îmbrăţişa părinţii, că nu putem spune că trăim o normalitate, dar, în acelaşi timp, trebuie să ne păstrăm optimismul şi să vedem şi partea plină a paharului, aceea că petrecem mai mult timp acasă, alături de cei dragi, că ne bucurăm de activităţi împreună. În această perioadă trebuie să mărturisesc că am gătit mai mult decât o făceam înainte, am grădinărit şi ne-am ocupat mai mult de activităţile casnice.

Eşti mama unei superbe fetiţe, căreia a trebuit să-i reconfigurezi programul. Ce activităţi noi ai gândit pentru Ingrid, astfel încât să treceţi cu bine de perioada de restricţii?

Şi înainte de această perioadă noi eram obişnuiţi să petrecem foarte mult timp împreună, aşa că acest aspect s-a înscris mai mult într-o normalitate… Într-adevăr, ne-au lipsit mult întâlnirile cu bunicii şi vacanţele pe care le petreceam înainte de pandemie. În schimb, am compensat aceste lipsuri, cât s-a putut, şi am găsit numeroase activităţi care să ne relaxeze: am jucat tenis de masă, baschet, şah, am pictat, gătit, am citit, am vizionat foarte multe filme.

Ştiam că Ingrid mergea la tenis şi înot…

În această perioadă, ne-am plimbat cu bicicletele în apropierea casei. (zâmbeşte)

Tu la bază ai studii de pedagogie, ai fost învăţătoare. Cum vezi şcoala online?

A fost şi este în continuare o provocare învăţământul la distanţă, dar mă bucură să constat că, la şcoala unde învaţă Ingrid, lucrurile merg foarte bine, deşi copiii noştri nu erau obişnuiţi cu această formă de învăţare. Ei se adaptează mult mai uşor la nou şi sunt fascinaţi, dar cu siguranţă le lipseşte socializarea cu care erau obişnuiţi. Cred că mai avem multe de învăţat legat de învăţământul online şi că putem să avem rezultate frumoase chiar şi făcând cursuri la distanţă.

Cum percepe Ingrid noua formulă de învăţământ? E mai receptivă la modul online sau preferă „live-ul‟ din bancă?

Îi place această modalitate de învăţământ, s-a adaptat la noua formulă, dar ştiu că îşi doreşte să meargă la şcoală, îi este dor de colegi şi de doamna învăţătoare.

Deja i se conturează talentele şi preferinţele. O vezi îndreptându-se spre un domeniu anume?

Îşi doreşte să fie arhitect, dar preferinţele se mai schimbă în această perioadă. Noi o vom susţine întru totul, indiferent de ce alegeri va face. Important este să fie fericită şi să facă totul cu plăcere şi pasiune.

Cât de mult te regăseşti în fiica ta?

Suntem destul de diferite, Ingrid este o rebelă şi cu o personalitate foarte puternică, vocală. Însă, printre altele, avem în comun dorinţa puternică de a face lucrurile bine şi de a face bine.

În cel puţin două puncte, Ingrid te concurează: la frumuseţe şiaeleganţă. E genul cochet, care îşi alege singură hainele sau tu eşti cea care îi formezi stilul?

Deja a început să îşi dorească să-şi aleagă singură hainele, dar, recunosc, mă mai implic şi eu, doar pentru a fi sigură că alegerile pe care le face în materie de vestimentaţie sunt cât se poate de „purtabile‟. (zâmbeşte)

Ce lucruri ai preluat/învăţat tu de la fetiţa ta?

În fiecare zi mai descopăr câte ceva la ea şi mă uimeşte de fiecare dată. Mi-am dat seama că nu trebuie să nu îi mai influenţez alegerile, ca să nu-i ştirbesc personalitatea, ci să o las să descopere viaţa prin propriile opţiuni, puteri.

Ce sfat le-ai da părinţilor cu copii de clasa a III-a, ca Ingrid, pentru a traversa cu bine această perioadă complicată?

Nu mă văd în postura de a da sfaturi, şi asta pentru că fiecare dintre noi face cum simte şi cum va crede că îi este bine într-un anumit context. Pot doar să împărtăşesc din experinţele mele şi astfel ei pot învăţa şi aplica în situaţiile în care se regăsesc. Cert este că trebuie să fim optimişti, să gândim că totul va fi bine, să ne bucurăm atât cât putem de momentele petrecute împreună, alături de cei dragi, să nu judecăm prea uşor, să fim înţelegători şi să avem răbdare. Pentru că, în final, timpul le rezolvă pe toate.

E greu de intuit când se va stinge pandemia, dar care ar fi primul lucru pe care vrei să-l faci după încheierea crizei?

Ştiu că totul va fi bine, trebuie să fie aşa, însă până atunci trebuie să avem grijă de noi şi de cei din jurul nostru. Numai împreună putem reuşi. Îmi doresc ca, atunci când va fi posibil, să îmi îmbrăţişez părinţii, prietenii, rudele şi să mergem într-o binemeritată vacanţă. (zâmbeşte) Până atunci, aveţi grijă de voi şi îmi doresc ca, la un moment dat, când totul va fi bine, să privim în urmă şi să ne aducem aminte că împreună am reuşit să trecem peste acest impas.



Recente

un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg
OCC Elixirul Dragostei UNITER jpg