Sir Sean Connery, omul care l-a urât pe James Bond, a murit la vârsta de 90 de ani

3 profimedia 0150297143 jpg jpeg

Pe 25 august, a împlinit 90 de ani. O vârstă care, în cazul lui, ascundea şi o luptă cu personajul care l-a făcut celebru, cu trecutul lui sumbru şi cu violenţa mocnită care-i curgea prin vene. Familia a declarat decesul. Iată povestea vieţii lui...

Cel mai mare James Bond şi primul pe care l-a văzut această franciză nemuri­toare a îmbrăcat, pen­tru prima dată, costu­mul croit ireproşabil al Agentului 007 în anul 1962. O haină care s-a mulat perfect, la propriu şi la fi­gurat, pe scoţianul născut în Edinburgh, unul care a adus pe marile ecrane ima­ginea masculinităţii supreme: fizicul impozant, vocea puternică, distincţia şi eleganţa, siguranţa de sine şi felul în care-şi aprindea o ţigară, toate acestea descriau cel mai bine bărbatul şarmant, dar şi macho, al acelei epoci.

Eroul masculin, aşa cum apărea el în fante­ziile femeilor de altădată, dar şi în cele ale re­prezentantelor sexului frumos de azi, văduvite de galanterie şi testosteron, în adevăratul sens al cuvântului. Şi văduvite de însuşi seducătorul scoţian, care, din 2003, nu mai este de văzut pe mările ecrane. „M-am retras pentru totdeau­na“, anunţa în 2006 puternicul star, atunci când primea trofeul onorific pentru o viaţă dedicată filmului.

Legendarul actor avea 73 de ani când a apărut în ultimul lui film, The League of Ex­traordinary Gentlemen, un dezastru la box-office şi una dintre cele mai proaste producţii ale anului 2003, iar Connery a simţit că merită mai mult decât să-i apară numele în distribuţia unei producţii proaste.Hollywood-ul l-a dezamăgit pe unul dintre cei mai iubiţi fii ai lui, iar acest lucru a fost confirmat de vechiul amic al lui Sean, actorul Michael Caine. „Industria filmului l-a obligat să se pensioneze, deoarece n-a vrut să joace ro­luri insignifiante, de bătrânei, şi nu mai primea niciun rol principal în filme romantice, rezer­vate actorilor mai tineri“, spune acesta.

Starul care cucerea lumea cu şapte inter­pretări superbe ale carismaticului agent brita­nic, în peliculele: From Russia With Love (1963), Goldfinger (1964), Thunderball (1965), You Only Live Twice (1967), Diamonds Are Forever (1971) şi Never Say Never Again (1983), eroul sexy ca­re-a îmbrăcat cele mai fashion fracuri şi-a con­dus cele mai exclusiviste maşini nu se putea mulţumi să fie trimis pe uşa din dos a Cetăţii Filmului, alături de debutanţi şi netalentaţi. După ce a primit, la aproape 70 de ani, rolul principal în filmul „Capcană pentru hoţi“, ală­turi de o Catherine Zeta-Jones de doar 30 de ani, chipeşul scoţian fiind considerat un par­tener romantic potrivit pentru mult mai tânăra actriţă, Connery pretindea acelaşi gen de ro­luri. Seducătorul anilor ‘60 nu-şi putea accep­ta vârsta şi s-a pensionat pentru a nu cădea în penibil. Şi nu s-a pensionat deloc rău, veteranul de la Hollywood a locuit în ultima perioadă a vieţii alături de cea de-a doua soţie a lui, Micheline Roquebrune, într-o comunitate de lux din Bahamas, într-un spaţiu exotic în care fostul Ja­mes Bond se bucura din plin de viaţă, chiar şi la cei 90 de ani ai săi, şi era tratat ca un zeu de către vecini şi lo­calnici.

Citeşte aici continuarea articolului.

FOTO ProfimediaRecente

Paris Hilton este disperata sa si gaseasca catelul jpg
13166749 107305913017982 387879570 n jpg
Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg