Sofia Vicoveanca - mărturisiri despre refugiul din Bucovina de Nord (ascultă şi cele mai cunoscute melodii ale sale)

1 74648 original jpg jpeg

Copilăria i-a fost întunecată de greutăţi, tatăl său fiind luat prizonier de sovietici, după anexarea Bucovinei de Nord de către Uniunea Sovietică. Împreună cu mama sa, Sofia s-a refugiat în comuna Vicovu de Jos, unde şi-a petrecut copilăria.

Părinţii mei au fost înstăriţi acolo,la Cernăuţi,au avut prăvălie,case,vite,cai,dar aici nu mai aveam nimic”,a mărturisit mai târziu. Din dragoste pentru satul copilăriei,i-a împrumutat ulterior numele,alegându-şi numele de scenă Sofia Vicoveanca.

Sofia Vicoveanca s-a născut la data de 23 septembrie 1941 în comuna Toporăuţi (Toporuica de astăzi),localitate aflată în apropiere de oraşul Cernăuţi (astăzi în Ucraina),primind la naştere numele de Sofia Fusa. A fost unul din cei patru copii ai familiei de negustori Gheorghe şi Veronica Fusa.

Din copilărie,constrânsă de greutăţile materiale prin care treceau refugiaţii,micuţa Sofia a învăţat să coasă,să ţeasă covoare,să împletească,să croiască etc. „Munca aduce foarte multă bucurie,nimic nu-ţi pică din cer,nimeni nu-ţi dă. Dacă nu munceşti,nu ai! (...) Nu m-am gândit niciodată să fiu solistă,dar la examenul pentru început de stagiune eu am cântat un cântec popular. Juriul a decis că-i musai să cânt de-atunci încolo muzică populară”,mărturisea îndrăgita artisă.

Află mai mult despre SOFIA VICOVEANCAşi ascultă cele mai cunoscute cântece ale ei,AICI:Recente

Kourtney Kardashian însărcinată Instagram jpg
Jennifer Lopez jpeg
Shania Twain la aproape 60 de ani jpg
caine jpg
parola jpg
palpitatii jpg
Joan Collins foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
actor pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Hedy Lamar foto  Crossroads (1942) jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Rihanna foto  Instagram jpg
Coperta Click! pentru femei Nr 11 2024 jpg
Jennifer Garner jpg
Hannah Dodd foto  Shutterstock jpg
Sarah Jessica Parker jpg
Jessica Alba foto  Shutterstock jpg
Jessica Biel jpg
Sarah Wayne Callies foto  Shutterstock jpg
ten frumos jpg