Soluţii pentru micşorarea porilor dilataţi

1 79533 original jpg jpeg

Fiecare femeie visează la un ten curat, lipsit de imperfecţiuni. Porii dilataţi reprezintă una dintre cele mai întâlnite problemele pielii, putând ruina chiar şi cel mai frumos machiaj. Din fericire, există câteva metode la îndemână care te pot ajuta să îi micşorezi.

Alege demachiantul potrivit

Porii vor arăta mai mari mai ales dacă sunt încărcaţi, de aceea primul pas pe care trebuie să-l faci este să îi cureţi. Foloseşte soluţii pe bază de acid salicilic, deoarece acesta va îndepărta celulele moarte care se acumulează în pori. De asemenea, acidul salicilic va reduce uleiul pe care îl produce pielea în mod natural şi care evidenţiază mărimea porilor.

Exfoliază pielea

Exfolierea realizată periodic va face porii să pară mai mici. Există o mulţime de metode, printre cele mai recomandate fiind masarea tenului cu un prosop, pentru o exfoliere blândă, perierea tenului cu o perie specială, cu mişcări circulare şi blânde, fără a-l agresa. Atenţie însă să nu exagerezi, de aceea este recomandat să te limitezi la 2-3 exfolieri pe săptămână.

Foloseşte retinol

Retinolul este o formă a vitaminei A, care penetrează straturile pielii în profunzime. Se găseşte în produsele destinate împotriva îmbătrânirii pielii şi în cele care tratează acneea. Are efect de exfoliere a tenului, ajutându-l să-şi recapete strălucirea şi să micşoreze porii.

Nu agresa pielea

Chiar dacă arată inestetic când sunt astupaţi, acesta nu este un motiv pentru a-ţi agresa tenul. Dimpotrivă, dacă vei încerca să îi cureţi exercitând presiune cu ajutorul degetelor, pielea se va putea inflama, iar porii se pot lărgi pentru totodeauna.

Foloseşte o bază de machiaj

Cunoscută sub denumirea de primer, aceasta te va ajuta să camuflezi aspectul porilor măriţi. Dacă nu vei folosi nicio bază de machiaj pe tenul curat, odată cu aplicarea machiajului, porii vor părea şi mai mari, obţinând efectul opus. Rolul bazei de machiaj este acela de a crea o barieră între machiaj şi piele, făcând tenul să arate mai fin şi lipsit de imperfecţiuni.

Fă-ţi măşti cu argilă

Măştile faciale cu argilă caolinică sunt ideale în cazul porilor mari şi astupaţi. Pentru a obţine rezultate, trebuie folosită o dată pe săptămână. La final, tenul trebuie hidratat foarte bine, deoarece pielea poate avea tendinţa de a se usca.Recente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg