Soluţii pentru ritualuri naturale de înfrumuseţare

Te-ar mai putea interesa şi:
Păstrează-ţi frumuseţea cu uleiuri esenţiale
De ce să foloseşti o groază de soluţii de curăţare din comerţ,când îţi poţi împrospăta tenul cu atâtea şi atâtea soluţii naturale? Pentru prepararea acestei măşti vei avea nevoie de o linguriţă de ulei de măsline,o linguriţă de făină,un vârf de linguriţă de sare de mare şi o linguriţă de lapte proaspăt. Se amestecă totul până ce compoziţia devine omogenă. Se aplică în strat subţire pe faţă şi pe gât şi se lasă să acţioneze 15 minute,după care se spală faţa cu apă rece.
Scapă de mătreaţă cu oţet de mere şi ulei de măsline. Pentru a reliza acest tratament ai nevoie şi de două linguri de apă distilată,două linguri de oţet de mere şi 2 linguri de ulei de măsline presat la rece. Se amestecă bine şi se aplică pe pielea capului. Se masează uşor şi se lasă 20 de minute,după care se spălă părul cu un şampon cu zinc. Acest tratament se aplică odată pe săptămână până ce mătreaţa dispare cu totul.
Pudra de talc şi argila dau unghiilor un luciu frumos. Compoziţia se realizează dintr-o linguriţă de argilă,o linguriţă de ulei de măsline şi o linguriţă de pudră de talc. Cu acest amestec se masează unghiile,însă folosind o bucăţică de pânză îmbibată în această soluţie. Se lustruiesc până se obţine un luciu dorit. În plus,argila le întăreşte,iar masajul îmbunătăţeşte circulaţia sângelui de la nivelul mâinilor.
La prepararea acestei creme ai nevoie de şase linguri de untură,o lingură de lanolină pe care o poţi achiziţiona de la farmacie şi trei linguri de pastă de cătină (acesta se prepară din fructe proaspete de cătină strivite într-un tifon). Această loţiune hrăneşte pielea corpului din plin,poate fi aplicată şi pe faţă şi are numeroase efecte terapeutice. Este indicată şi cazul contuziilor,reumatismului,dar şi rănilor.