Tampoane interne. Greşeli majore pe care le faci când le foloseşti

tampoane jpeg

Obişnuieşti să foloseşti tampoane interne, mai ales când temperaturile de afară sunt ridicate şi vrei să porţi haine deschise la culoare? Înainte de a le mai folosi, trebuie să ţii cont neapărat de câteva lucruri, altfel îţi poţi pune sănătatea în pericol.

1. Tampoane interne greşeli - Te speli pe mâini doar după ce îţi aplici tamponul

Este obligatoriu să te speli pe mâini şi înainte de a-ţi aplica tamponul,altfel rişti să introduci bacterii «rele» în vagin care  dezechilibrează flora vaginală şi duc la apariţia problemelor genitale.  

2. Nu introduci tamponul suficient de adânc

Cum ştii dacă ai aplicat tamponul aşa cum trebuie? Dacă îl simţi şi te jenează când mergi sau stai jos,înseamnă că nu a fost introdus suficient de adânc. Din această cauză,te poţi confrunta cu dureri.

3. Tampoane interne greşeli - Foloseşti o singură mărime

La începutul menstruaţiei,ar trebui să foloseşti un tampon de dimensiune mai mare,mai ales dacă ai sângerări abundente,iar spre final,poţi folosi tampoane de dimensiuni mai mici.

4. Schimbi tamponul prea rar

Dacă menstruaţia nu este abundentă,este recomandat să schimbi aceste tampoane interne la 4-5 ore. Astfel,împiedici dezvoltarea bacteriilor care pot afecta sănătatea aparatului genital.

5. Tampoane interne greşeli - Foloseşti tampoane când ai secreţii între menstre

La ovulaţie,apare o secreţie albicioasă care diferă de la femeie la femeie din punct de vedere cantitativ. Dacă secreţia este mai abundentă,nu înseamnă că trebuie să foloseşti tampoane,fiindcă acestea schimbă pH-ul

şi pot duce la apariţia inflamaţiilor.

6. Foloseşti câte un tampon înainte şi după menstruaţie

Chiar dacă vrei să eviţi eventualele situaţii neplăcute,nu trebuie să îţi aplici un tampon înainte de a se declanşa menstruaţia. Folosirea acestor tampoane interne nu este indicată când vaginul este uscat.

7. Tampoane interne greşeli - Nu îţi schimbi tamponul după ce înoţi

Nu contează dacă înoţi în piscină,în lac sau în mare-în orice caz trebuie să îţi schimbi tamponul după ce ieşi din apă,din cauză că în el este absorbit clorul sau sarea,care pot cauza iritaţii la nivelul pielii şi mucoasei vaginale.

8. Foloseşti tampoane parfumate

Dacă te confrunţi adesea cu iritaţii genitale,cel mai bine este să eviţi tampoanele parfumate pentru că pot cauza mâncărimi şi roşeaţă la nivelul vaginului.Recente

Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg