Ţara cu cei mai fericiţi oameni din lume. Ce arată noile studii?

1 smiley 2979107 1280 jpg jpeg

Pe măsură ce pandemia de COVID-19 a cuprins întregul glob, au existat diferenţe importante în modul în care ţările au reacţionat la aceasta. Au contat mult resursele medicale, starea de sănătate a populaţiei, dar mai ales cultura şi cât de fericiţi sunt locuitorii fiecărie ţări afectate de pandemie.

Cercetători din întreaga lume s-au reunit adesea în ultimii ani pentru a defini cât de fericite sunt diverse naţii. Au realizat anual ceea ce se numeşte World Happiness Report, un sondaj global al atitudinilor individuale faţă de fericire, încredere şi satisfacţia vieţii. Cel de anul acesta este o radiografie a ţărilor care se luptă emoţional cu pandemia de COVID-19 şi care s-au descurcat bine în cei mai mulţi ani.

Pandemia i-a făcut pe oameni mai solidari

Nu s-a observat o scădere a bunăstării datorită faptului că oamenii văd COVID-19 ca pe o ameninţare comună, exterioară care afectează pe toată lumea. Din acest motiv a apărut la nivelul tuturor statelor un sentiment mai mare de solidaritate şi de grijă pentru semeni. Cu toate acestea, sondajul arată diferenţe importante în modul în care pesoane din diverse ţări au răspuns emoţional la probleme similare. Cele mai fericite naţii din lume au fost clasate pe o scară de la 0 la 10. Unele dintre ele ocupau locuri fruntaşe, dar au fost surclasate de altele în urma schimbărilor ivite în ultimul an.

Cea mai fericită ţară rămâne Finlanda

Finlanda se menţine pe primul loc ca fiind cea mai fericită ţară din lume, poziţie pe care o deţine din anul 2017. Pe locul 2, Islanda a făcut unele mişcări anul acesta, trecând de la a patra la a doua, înaintea vecinului său nordic şi a Elveţiei. Dintre cele 10 ţări incluse în top, Germania a avut cea mai mare creştere, ajungând de pe poziţia 15, ocupată în trecut, pe locul 7 în ceea ce priveşte fericirea.

Unele naţii au devenit mai triste

Danezii au devenit, de asemenea, puţin mai fericiţi pierzându-şi locul secund şi obţinând bronzul în topul celor mai fericite state. Elveţia a coborât un loc de la ultimul clasament, pierzând poziţia de pe podium şi ajungând pe locul al patrulea. La fel ca suedezii, olandezii au fost mai fericiţi, trecând de la al şaselea loc la al cincilea. Norvegienii au pierdut din optimism. Ţara lor a ajuns de pe poziţia a cincea pe a opta. De asemenea, Noua Zeelandă a scăzut puţin de la ultimul clasament, ajung de pe locul al optulea pe al nouălea, la fel ca Austria care a trecut pe ultimul loc în top 10.Recente

vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg