Te confrunţi deja cu firele albe de păr? Iată care sunt cauzele!

1 71943 original jpg jpeg

Te-ai uitat de dimineaţă în oglindă şi ai observat că ţi-au apărut fire de păr alb? Probabil că te-ai întrebat de ce acum, când acestea apar după 30 de ani. Factorii de mediu şi stilul de viaţă sunt considerate principalele cauze.

Apariţia timpurie a firelor de păr alb poate avea şi o cauză ereditară. Trebuie văzut dacă în istoricul familiei au început să aibă fire de păr alb şi alţi membri la vârsta de 20-30 de ani. Atunci când nu există astfel de cazuri în familie,factorii care au blocat pigmentarea mai devreme sunt alţii.

Iată care sunt cauzele care duc la apariţia firelor albe de păr la vârsta de 20 de ani:Mult prea mult stres

A fost studiată legătura dintre stres şi părul alb,dar rezultatul obţinut nu a fost foarte clar. În schimb,stresul duce la căderea părului.

Urmarea unui tratament medicamentos

În cazuri mai rare,anumite boli pot duce la albirea firelor de păr,cum sunt problemele glandei tiroide sau ale glandei pitulare. Sunt principalele afecţiuni care pot duce la apariţia firelor albe de păr. De asemenea,bolile autoimune atacă celulele pielii şi a părului,cauzând alopecia şi părul gri.

Deficienţa de vitamine

O altă posibilă cauză care duce la apariţia fireloralbe de păr este deficienţa de vitamine,în special de vitamina B 12. De asemenea,există un număr mare de factori care duc la acest risc,precum sunt:să fii vegetarian sau vegan sau luarea de pilule contraceptive. Deficienţa de vitamina B 12 duce la dezvoltarea anemiei,unde se produce o scădere a producţiei de celule roşii atunci când intestinele nu pot absorbi această substanţă nutritivă esenţială.

Eşti fumătoare/fumător

Fumatul este unul dintre lucrurile care afectează sănătatea pielii şi a părului. De fapt,mai multe cercetări au arătat că există o legătură între fumat şi dezvoltarea de fire de păr albe înainte de 30 de ani. Fumatul duce la dezvoltarea timpurie a ridurilorpe piele. În ce priveşte părul,nu-ţi poţi da seama ce efecte are asupra lui,pentru că afectează foliculii de păr de la rădăcină.



Recente

Julia Roberts, Emma Roberts jpeg
Zodii greu de impresionat jpg
Menstruatie jpg
Oprah Winfrey  jpg
WhatsApp Image 2024 07 01 at 1 27 39 PM jpeg
Corina Caragea jpg
Ecran Stradal 960x576x2 mp4 thumbnail png
Horoscopul calatoriilor 2024  Sursa foto shutterstock 1941596062 jpg
camasa jpg
Chris Martin si Gwyneth Paltrow jpeg
SSS05834 mod jpg
Tom Cruise, Suri Cruise  jpeg
Allan   CEO Saga jpg
Afiș Gala O, mio babbino caro, Puccini jpg
STUDENT DE 10 by UNTOLD & Neversea jpg
Beach Please bilete GA jpeg
Alergii  jpg
Fiica Christinei Applegate suferă de o boală rară jpg
Vedete  jpg
Otilia jpeg