Ţine piept gerului cu remedii apicole!

1 72533 original jpg jpeg

Piele deshidratată, viroze, boli reumatice, urinare sau genitale – sunt doar câteva dintre neplăcerile cauzate de frig, care pot fi prevenite sau tratate cu ajutorul mierii, propolisului şi a altor leacuri create de albine.

Mierea îţi hidratează pielea

Acest lichid de consistenţa caramelului conţine antioxidanţi şi este antiseptic. Se foloseşte în tratarea eczemelor,rănilor,arsurilor. De ce n-ar fi mierea minunată şi pentru pielea ta? O poţi aplica pe buzele crăpate,pe pielea uscată a tenului sau a mâinilor,chiar şi pe păr,ca balsam,în amestec cu ulei de măsline.

Propolisul te ţine departe de cistite

Datorită proprietăţilor sale antivirale,antitoxice şi antiinflamatorii,propolisul este cel mai bun antibiotic natural. Conţine un număr mare de flavonoide care acţionează în procesul de vindecare. Unele studii arată că poate fi utilizat împotriva virusurilor,bacteriilor care provoacă infecţii de tot felul. Dacă te supără o cistită sau o altă afecţiune uro-genitală,pe lângă tratamentul medicamentos prescris de un medic specialist,poţi lua şi propolis sub formă de tinctură.

Cum îl foloseşti?

Dizolvă 25 de picături de tinctură de propolis într-un pahar cu apă şi bea dimineaţa,pe stomacul gol sau 10 picături,de trei ori pe zi.

Polenul echilibrează sistemul hormonal

Vitaminele,mineralele,proteinele,carbohidraţii,grăsimile şi enzimele sunt principalele atuuri ale polenului în tratarea alergiilor,bronşitelor,rinitelor şi disfuncţiilor hormonale. De asemenea,se crede că poate readuce echilibrul pierdut al sistemului endocrine,cu beneficii asupra menstruaţiei şi a disfuncţiilor la nivelul prostatei. În plus,Societatea Americană de Apiterapie a susţinut polenul ca factor benefic pentru reducerea efectelor negative ale radiaţiilor din timpul tratamentului cancerului uterin.

Lăptişorul de matcă îţi stimulează imunitatea

Lăptişorul de matcă este o substanţă lăptoasă,secretată de glandele albinelor pentru a hrăni larvele de albine. Specialiştii Universităţii din Zagreb au constatat că previne creşterea tumorilor şi împiedică extinderea cancerului,iar Institutul Central de Cercetare al Albinelor din Pune,India,susţine că lăptişorul de matcă creşte longevitatea şi stimulează imunitatea.

Cum se ţine o cură cu lăptişor de matcă

Dimineaţa,cu o jumătate de oră înainte de a lua micul dejun,ia o linguriţă de lăptişor de matcă (de obicei linguriţa necesară se găseşte alături de recipientul în care este comercializat). Lăptişorul de matcă îl poţi consuma ca atare sau în amestec cu un borcănel de miere. O cură recomandată este de minim zece zile şi maxim o lună şi jumătate.

Ştiai că…

… lăptişorul de matcă din cremele cosmetice normalizează secreţia de sebum şi stimulează regenerarea pielii

Veninul de albine,bun în reumatism

Un lichid clar şi apos,care conţine 88% apă,dar şi glucoză,fructoză – acesta este veninul de albine,recunoscut ca un agent imunodepresiv,pe care coreenii au început să-l utilizeze în acupunctură atât pentru tratarea artritei,cât şi a astmului sau a sinuzitei. Cu ajutorul veninului se tratează şi reumatismul prin injecţii intradermice,prin administrarea de apitoxină sub formă de pomadă sau prin practicarea acupuncturii. Acest tratament va fi efectuat strict sub control medical.Recente

Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg