Tom Cruise, înlocuit de inteligența artificială la Hollywood? Actorul a intrat în grevă!

Cunoscut pentru faptul că-și realizează propriile cascadorii, actorul american crede cu tărie că publicul își dorește să vadă actori în carne și oase pe marele și micul ecran și nu o copie digitalizată a lor.

image

Tom Cruise a intervenit, săptămâna trecută, în timpul unei conversații dintre actori și producătorii de film despre inteligența artificială, cu o adevărată pasiune pentru tot ceea ce este autentic. Ideea vehiculată atunci era că actorul de la Hollywood nu trebuia să mai facă niciodată vreo cascadorie periculoasă, iar cei din fața ecranului n-aveau cum să facă diferența între el și copia lui digitalizată.

The Hollywood Reporter susține că Screen Actors Guild și American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) l-au recrutat pe Tom pentru a-și face cunoscută îngrijorarea cu privire la folosirea inteligenței artificiale (IA) de către marile studiouri de cinematografie de la Hollywood.

În momentul de față, există o grevă a scenariștilor și-a actorilor din Cetatea Filmului, care cer salarii mai consistente – pentru scenariști – și asistență medicală, însă principala îngrijorare a greviștilor este pericolul pe care-l pune IA în industria cinematografică și TV.

Greviștii sunt de părere că studiourile de cinematografie pot înlocui actorii și cascadorii fără ca lumea să-și dea seama că nu este niciun om care a jucat în acea producție video. Se preconizează ca, în viitorul deloc îndepărtat, întreaga distribuție din filme să fie asigurată de inteligența artificială, lucru care ar costa mult mai puțin decât să folosească oameni reali.

Fran Drescher, președinta SAG-AFTRA, trage un semnal de alarmă clar: „Suntem cu toții în pericol să fim înlocuiți de roboți!”.

Este cumva o metaforă sau o exagerare? Nici vorbă! Iar Tom Cruise nu este singurul superstar hollywoodian care crede că este în pericol de a-și pierde serviciul.

Colega lui de platou de la „Dead Reckoning”, Hayley Atwell, și vedeta serialului „Succesiunea”, Brian Cox, se numără printre vedetele care protestează și ele împotriva inteligenței artificiale.

ChatGPT nu este acum capabil să scrie un scenariu inteligibil, dar acest lucru se va schimba cât de curând, ceea ce va face ca scenariștii de la Hollywood să rămână fără serviciu în viitorul apropiat. În prezent, mulți scenariști de la Hollywood sunt plătiți mărunțiș ca să facă inteligibile scenariile scrise de IA și nu li se mai cere să creeze scenarii originale.

Tom Cruise își face griji cu privire la folosirea IA, chiar dacă, până acum, această tehnologie n-a fost atât de nocivă. I-a întinerit pe Al Pacino, Robert De Niro și Joe Pesci în filmul din, 2019, regizat de Martin Scorsese, „The Irishman”, și a mai făcut mici astfel de modificări.

Keanu Reeves și-a inserat o clauză în contractele lui, în care nu permite manipularea digitală a jocului său și alți actori au făcut la fel. Dar este ea oare de-ajuns? Dacă se va ajunge ca nici măcar să nu se mai apeleze la actori precum Keanu Reeves sau Tom Cruise în viitor?!

Foto - ShutterstockRecente

Sofia Vergara foto  Shutterstock jpg
JA jpg
Bradley Cooper și Beyonce jpg
Pisicile negre aduc ghinion Ce tari le considera norocoase Sursa foto shutterstock 700014673 jpg
David Beckham foto  Instagram jpg
Nunta Meghan Markle, Printul Harry jpg
Christie Brinkley jpg
Regele Charles jpg
kanye west foto  Instagram jpg
Beyoncé jpg
Adele 1 jpg
Melania Trump jpg
DDR03557 png
eveniment seara (1) jpg
Ryan Gosling și Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
Vedete jpg
Familia Regala jpg
Beyonce Instagram jpg
Selena Gomez foto  Shutterstock jpg
Michelle Pfeiffer foto  Shutterstock jpg