Cea mai periculoasă cascadorie din filme. Tom Cruise s-a antrenat trei ani pentru ea!

O motocicletă deplasându-se cu peste 200 km pe oră și o cădere de pe o stâncă înaltă de peste 1.000m – aceasta este cea mai tare cascadorie din istoria cinematografică, iar Tom Cruise a realizat-o! Cum?

image

Cel mai recent film al lui Tom Cruise, „Mission: Impossible — Dead Reckoning Part One”, începe să fie difuzat în cinematografele din întreaga lume (în SUA, a fost lansat pe 10 iulie), iar o scenă anume a captat atenția tuturor celor aflați în public. În secvența respectivă, actorul de 61 de ani sare cu motocicleta de pe o stâncă de sute de metri.

Se numește „zbor de viteză” și este practicat de doar câțiva oameni de pe întreaga planetă. Ei bine, acum Cruise se numără printre ei! Pentru că n-a apelat la cascadori pentru a executa „cea mai spectaculoasă cascadorie din filme”.

Tom Cruise este cunoscut pentru faptul că-și face el toate cascadoriile, însă aceasta este catalogată chiar și de el ca fiind „pe departe cea mai periculoasă chestie pe care am încercat-o vreodată”. Regizorul filmului cu un buget de 270 de milioane de euro, Christopher McQuarrie, a recunoscut că a fost îngrozit că actorul nu va supraviețui unei astfel de cascadorii.

Și cum de a reușit Tom Cruise să facă ceea ce doar câțiva oameni din întreaga lume se pot lăuda că fac?

Repetițiile pentru acestă secvență au început în 2020, când echipa a construit un spațiu de repetiții lângă Wallingford, din sudul Oxfordshire. Rampa temporară pe care a exersat actorul a costat în jur de trei milioane de euro. Pe timpul repetițiilor, Tom a făcut peste 13.000 de astfel de sărituri cu motocicleta.

„Tom știa deja să meargă cu motocicleta, așa că săriturile nu i-au fost atât de grele. Cel mai greu a fost să sară de pe munte, pentru că, în aer, poziția corpului nu mai este stabilă. Dacă te ții prea mult de mitocicletă, ajungi să te rostogolești cu ea. Dacă-i dai drumul prea repede, n-arată bine la filmare”, a dezvăluit în Daily Mail coordonatorul cascadoriilor, Wade Eastwood. „Așa că am făcut mii de sărituri, ca să ne iasă perfect momentul în care se desprinde de motocicletă”, a conchis acesta.

Cruise a folosit o motocicletă care n-are vitezometru, așa că accelera „în orb”. Totuși experiența de-o viață a lui Tom cu motocicletele și-a spus cuvântul. El a început să meargă pe motocicletă de la 10 ani, iar acum are în garaj peste 10 modele. „M-am ghidat după sunet și după cum simțeam motocicleta”, a explicat superstarul hollywoodian.

Peste 100 de cascadori au fost incluși în filmul „Mission: Impossible”, printre care și Tom Cruise, și toți s-au antrenat timp de trei ani înainte ca filmările să înceapă.

image

În tot acest timp, actorul de la Hollywood a trebuit să-și păstreze forma fizică desăvârșită și concentrarea la ceea ce avea de făcut. Astfel, Tom a trebuit să urmeze o dietă specială înainte de filmări, din care fuseseră scoși carbohidrații și zaharurile. Cruise consuma doar 1.2000 de calorii pe zi, adică mai puțin de jumătate cât îi este recomandat unul bărbat de vârsta lui. Dieta a fost preluată de la prietenul lui, fostul fostbalist de excepție, David Beckham.

Tom Cruise se antreneză câte 45 de minute zilnic și călătorește peste tot cu o sală de sport mobilă, pe care o montează într-un cort cu aer condiționat și pe care o denumește „peștera durerii”.

„Tom dă tot ce are posibil. El se antrenează atât de dur, încât e capabil să facă orice!”, a conchis coordonatorul lui, Wade Eastwood.

Foto - Shutterstock



Recente

Visurile nativilor a trei zodii se implinesc pe 7 septembrie  Sursa foto Pixabay imagination 8825242 1280 jpg
Prințul William Foto Getty Images (5) jpg
Cleopatra jpg
Regina Elisabeta a II a  foto   Shutterstock jpg
O astroloaga explica de ce relatiile care rezista in 2024 vor dura  Sursa foto shutterstock 2439831227 jpg
brian may  sursă foto   Shutterstock jpg
Joaquin Pheonix  foto   Shuttarstock, Jocker jpg
shutterstock 1432895006 jpg
Carmen Electra  foto   Shutterstock, Baywatch jpg
Gandalf jpg
Elle Macpherson  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2282989513 jpg
Festival de Film  foto   Shutterstock jpg
Samantha Fox  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2493731425 jpg
shutterstock 2277522461 jpg
rodrigo abreu Cj4CWKQllOM unsplash jpg
Al Pacino  foto   Shutterstock jpg
7 michael jackson si lisa marie presley profimedia 0035714503 jpg jpeg
RAP04310 JPG