Tratează pielea uscată cu iaurt

1 75900 original jpg jpeg

Sănătatea pielii poate fi afectată de expunerea la soare, produsele cosmetice, fumat, alimentaţia deficitară şi stres. Aceştia sunt principalii factorii care scad nivelul de elastină şi de colagen din tegument, lăsându-l uscat şi lipsit de viaţă. Dar nu-ţi face griji deoarece există remedii simple pe care le poţi include în rutina de îngrijire.

Gheaţă

Pentru a calma pielea inflamată, arsă de soare sau chiar tăiată, scoate din congelator câteva cuburi de gheaţă şi masează direct pielea prin mişcări circulare şi blânde sau înfăşoară 3-5 cuburi într-o cârpă curată şi şterge zona afectată. În plus, îţi poţi face cuburi de gheaţă din apă de trandafiri, suc de castravete sau suc de aloe vera. Toate acestea sunt folosite des în produsele destinate îngrijirii pielii.

Iaurt

O modalitate excelentă de întinerire şi refacere a pielii deteriorate este s-o tratezi cu iaurt. Ai nevoie de un iaurt rece, pe care-l aplici direct pe faţă, ca atunci când aplici o mască. Substanţele nutritive care se găsesc în iaurt hidratează tegumentul, îl calmează şi îl ajută să se vindece.

Miere

Vindecă pielea deteriorată cu două linguri de miere, care este un remediu vechi pentru leziunile pielii. Mierea are proprietăţi antimicrobiene şi hidratante. În plus, compuşii din miere stimulează producţia de elastină, mai ales dacă este folosită regulat.

Aloe vera

Aloe vera a fost numită remediu pentru multe afecţiuni, inclusiv leziuni ale pielii. Gelul extras chiar de tine din plantă este foarte bun. Dacă nu ai acasă o plantă, poţi cumpăra gelul de la farmacie. Lasă gelul în frigider şi apoi aplică-l pe pielea deteriorată pentru a se vindeca. Utilizarea regulată a gelului de aloe vera ajută la vindecarea tegumentului deteriorat, lăsându-l ferm, catifelat şi hidratat.

Ulei esenţial de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos poate fi folosit de la îngrijirea părului, curăţarea dinţilor, combaterea celulitei şi până la vindecarea leziunilor pielii, prevenind ridurile şi liniile fine. Aplică ulei de nucă de cocos în fiecare seară pe zona afectată de razele soarelui sau de procesul de îmbătrânire.Recente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg