Trucuri de efect pentru epilarea inghinală acasă. Adio durere!

1 shutterstock 1123702019 jpg jpeg

Îţi epilezi zonele cu pilozitate în exces cu ceară, cremă sau foloseşti un aparat special? Indiferent de metoda preferată, cu siguranţă îţi prind bine câteva ponturi menite să reducă durerea şi să prevină creşterea firelor de păr sub piele.

Ca să fie epilarea inghinală mai uşor de suportat, urmează aceste trucuri şi nu uita că fiecare tehnică de epilare are avantaje şi dezavantaje. Lama îndepărtează firele nedorite rapid, însă efectele unei pieli catifelate nu durează prea mult. Sunt de preferat aparatul de epilat şi epilarea cu ceară, însă trebuie să te lupţi cu durerea şi cu efectul inestetic pe care îl oferă firele crescute sub piele.

Îndepărtează părul după un duş fierbinte

Apa caldă înmoaie firele de păr şi deschide porii pielii. Din acest motiv epilarea inghinală este mai puţin dureroasă.

Exfoliază pielea în prealabil

Este mai bine să îţi pregăteşti pielea pentru epilarea inghinală cu 24 de ore înainte. Poţi aplica un gomaj local. Astfel vei îndepărta celulele moarte de la suprafaţa pielii şi vei favoriza scoaterea firelor de păr crescute sub piele. Poţi la fel de bine să aplici un scrub şi la câteva zile după epilare, pentru a preveni creşterea firelor de păr pe sub piele. Este suficient să adaugi puţin zahăr brun în gelul de duş obişnuit.

Administrează un analgezic înainte

Dacă ai pielea sensibilă, când te epilezi cu ceară ori cu epilatorul, cel mai bine este să iei un analgezic cu 30 de minute înainte. Totuşi, nu îţi face un obicei din asta, să iei pastile de fiecare dată când te epilezi. Dacă nu suporţi deloc durerea, îndreaptă-ţi atenţia spre o metodă mai blândă: crema depilatoare ori epilarea definitivă cu laser.

Nu bea cafea

Ştiai că epilarea este mai puţin dureroasă dacă nu bei înainte cafea ori sucuri ce au cofeină în compoziţie? Ar fi bine să te abţii de la astfel de băuturi cu şase - opt ore înainte de procedeu. Cofeina este un stimulent, astfel că ar putea să intensifice senzaţia de usturime. În caz că nu ştiai, durează între şase şi zece ore până când această substanţă este eliminată din organism.

Epilează-te inghinal după menstruaţie

Este dovedit că epilarea în zona inghinală se poate dovedi mai dureroasă dacă este realizată înainte de menstruaţie, când corpul tău este mai sensibil. Cel mai bine este să recurgi la această metodă la câteva zile după finalizarea perioadei menstruale.

@shutterstockRecente

Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg