Trucuri de machiaj pentru ieşirea din izolare pe timp de vară

1 kal visuals b1hg7qi zcc unsplash jpg jpeg

Ultimele două luni de izolare au generat schimbări importante în stilul nostru de viaţă, al tuturor. Pornind de la imposibilitatea de a face deplasări mai lungi sau de a interacţiona cu alţi oameni, am fost nevoiţi să schimbăm multe obiceiuri care ne-au afectat ritmul normal de funcţionare. Astfel, în loc să facem o plimbare lungă pentru a ne linişti mintea poate că am citit mai mult, am meditat sau ne-am uitat lung pe fereastră.

Poate că, în loc să mergem la sală, ne-am cumpărat o saltea şi am început să urmărim tutoriale ale antrenorilor de fitness sau yoga pe YouTube. Chiar şi la nivel de îngrijire personală, ne-am modificat felul în care ne îmbrăcăm sau purtăm make-up. Dacă în cele două luni de izolare nu ai mai purtat make-up deloc, nu ai mai folosit produse de styling pentru păr sau nu ţi-ai mai uscat părul la temperaturi mari, reîntoarcerea la astfel de obiceiuri va întâmpina câteva mici dificultăţi, în mod similar cu felul în care a trebuit să te adaptezi la noua realitate a izolării la domiciliu.

Este posibil să nu ai energia necesară pentru a te aranja la fel cum o făceai înainte. Însă nu este nicio problemă. Este chiar normal să se întâmple aşa. Eşti o persoană care se transformă, iar cele două luni de izolare au produs schimbări în interiorul tău care se vor regăsi şi în felul în care te aranjezi. Astfel, primul sfat referitor la rutina de make-up pentru când te vei reîntoarce în societate este să foloseşti produse de make-up de top, care respectă standarde înalte de calitate. În mod concret, îţi recomandăm ca, pe timp de vară, atunci când machiajul trebuie să fie cât mai light şi natural, să foloseşti câteva produse de bază, dar cu o calitate superioară. Iată câteva lucruri care te vor ajuta să arăţi şi să te simţi bine:

1. Îngrijeşte-ţi corespunzător tenul

Înainte de a vorbi despre produsele de make-up, este obligatoriu să amintim despre îngrijirea corespunzătoare a tenului. Curăţarea, tonifierea şi hidratarea sunt esenţiale pentru a avea o piele sănătoasă şi a pregăti o bază solidă pentru aplicarea machiajului.

Asigură-te că îţi cureţi tenul în fiecare dimineaţă şi seară cu un gel special sau cu produsele care sunt cele mai potrivite pentru tenul tău. Dacă gelul de curăţare îţi usucă faţa, există numeroase alte opţiuni de curăţare mai prietenoase cum ar fi apa micelara sau loţiunile demachiante. Mai mult decât atât, dacă în această perioadă te-ai spălat des pe mâini şi pe faţă şi ai pielea uscată, foloseşte o cremă hidratantă mai puternică pentru a-ţi ajuta pielea să revină la normal.

Un alt aspect important legat de cremă hidratantă este factorul de protecţie solară. Este obligatoriu să foloseşti produse care te protejează de efectele nocive ale expunerii îndelungate la soare. Cum nu ştii niciodată precis unde vei ajunge într-o zi de lucru - poate vei lua prânzul pe o terasă unde nu există umbrele sau trebuie să faci un drum pe străzile oraşului unde nu există umbră deloc, trebuie să te asiguri tu însăţi că nu te vei expune riscului de arsuri cauzate de soare.

2. Foloseşte un primer sau o cremă hidratantă

Pe timp de vară, din cauza transpiraţiei, fondul de ten rezistă mai puţin. Avantajul aplicării unui primer este acela că ajută la fixarea fondului de ten şi favorizează aderenţa lui pe piele pentru mai mult timp. Primerul, însă, nu trebuie aplicat în cantităţi mari şi doar în zonele laterale ale nasului, în zona T a feţei şi pe obraji. Alternativa este să foloseşti doar o cremă cu efect de hidratare astfel încât fondul de ten să adere la pielea ta şi să îţi ofer un look natural.

3. Evită produsele cremoase

Fondul de ten cu o textură lichidă sau pe bază de gel are avantajul de a rezista mai bine în medii umede. Pe timp de vară, atunci când transpiri, un fond de ten lichid, dar mat, îţi poate oferi acoperire totală. Fondurile de ten cremoase sau cele de tip BB Cream nu sunt potrivite pentru că prezintă riscul de a se topi pe faţă foarte repede la temperaturi mai mari. De asemenea, nici blush-ul nu ar trebui să fie cremos, prezentând acelaşi risc, iar orice tip de strălucire din produsele de make-up folosite pentru acoperirea cearcănelor, a punctelor roşii sau a petelor poate conduce la un aspect neplăcut, uleios pe tenul tău.

image

4. Colorează-ţi buzele

Buzele vor fi terenul tău de joacă vara asta. Îţi poţi permite să foloseşti culori diferite, în zile diferite şi să îţi adaptezi rujul la ţinutele alese. Secretul este să alegi nuanţe naturale astfel încât să continui munca începută prin aplicarea unui fond de ten într-o manieră light. Dacă îţi doreşti să obţii un aspect natural, aşa cum este recomandat pe timp de vară, şi rujul trebuie să fie în concordanţă cu strategia natural. Mai mult, ca şi în cazul fondului de ten sau al blush-ului, nu ar trebui să foloseşti formule cu sclipici sau foarte lucioase pentru că umiditatea de la nivelul pielii oferă oricum un aspect de strălucire.

5. Foloseşte waterproof

image

În ceea ce priveşte machiajul pleoapelor şi al sprâncenelor, este recomandat să foloseşti o mascara rezistentă la apă sau umiditate. Ca stil, poţi opta pentru un make-up natural sau unul colorat. Astfel, cel natural va implica folosirea unui creion de ochi în detrimentul unui eye-liner lichid, potrivit mai degrabă pentru sezonul rece, mascat de un fard de people în culori neutre, pământii. Alternativa care implică o doză de creativitate este folosirea unui eye-liner în culori vibrante precum albastrul electric sau rozul. În acest caz, eye-linerul este o soluţie potrivită pentru că atenţia este atrasă de culoare şi nu de densitatea produsului aplicat pe pleoapă, cum se întâmplă în cazul unui tuş negru.

În curând, lumea va arăta din nou destul de similar cu cea pe care o cunoşteam înainte de izolare. Totuşi, va fi puţin diferită, aşa că sperăm ca aceste trucuri îţi vor fi de folos la revenirea în societate. Rezumând, strategia este să eviţi formulele cremoase care prezintă riscul să se topească pe ten, sclipiciul din produse, indiferent dacă vorbim de obraji sau de buze şi, inevitabil, să alegi produse de calitate cu factor de protecţie solară.

Sursa foto:  KAL VISUALS, PixabayRecente

Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg