„Uite așa se moare!” Cine a spus asta înainte de a-și da ultima suflare?

Creatoarea de modă care a schimbat garderoba femeilor pentru totdeauna a avut o personalitate puternică de la un capăt la altul al vieții ei. Cine este cea care a rostit niște cuvinte memorabile chiar înainte de-a muri?

Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg

Totul este legendar la Coco Chanel. Până și ultimele ei cuvinte. Despre marea creatoare vestimentară e vorba când vorbim despre cineva care și-a păstrat simțul umorului până la final.

Născută Gabrielle Chanel, designerul a crescut într-o familie săracă lipită pământului. Însă Coco, cum avea să fie cunoscută mai târziu, a reușit să-și depășească condiția și să construiască un imperiu fashion cu ajutorul unor piese vestimentare revoluționare și nemuritoare nici măcar în ziua de azi, dar și creând parfumuri și alte produse care au devenit clasice pentru orice femeie cu stil și… bani.

În 1971, când Coco Chanel avea 87 de ani și se afla la finalul vieții ei, abila femeie de afaceri reușise să-și creeze un nume cu rezonanță în modă și nu numai. Într-o ascendență fulminantă, creatoarea de modă era, la finele vieții, mai mult un brand decât un om obișnuit.

Chanel știa că sfârșitul îi era aproape la aproape 90 de ani, cu toate că nu avea boli terminale sau cronice care să-i grăbească finalul. Pur și simplu, era bătrână și obosită, pregătită oricând să-și încheie socotelile cu viața.

The Guardian ne informează că, pe 10 ianuarie 1971, Coco Chanel i-a spus servitoarei sale, Celine, următoarele: „Vezi?! Așa se moare!”. Și, la scurt timp după asemenea propoziție cutremurătoare, exact asta a făcut – a murit în patul ei, acasă.

Coco  Chanel, femeia care  a coborât  moda  în stradă jpeg

Gabrielle Bonheur „Coco” Chanel (1883 – 1971) a lăsat în urma sa o moștenire fabuloasă. A dominat industria haute couture timp de șase decenii, inventând ținute confortabile în locul corsetelor incomode din secolul al IXX-lea.

De asemenea, marea creatoare de modă a creat „little black dress”, adică acea rochie neagră pe care o avem toate în garderobă, setul de bijuterii din perle, clasicul costum Chanel și emblematicele poșete matlasate. Și probabil cel mai de succes produs al său este primul parfum pe care l-a lansat, Chanel no. 5.Recente