Un sătean din Ferma, concurenţă serioasă pentru Ion Creangă: cine mergea la furat de cireşe în copilărie

1 thumbnail echipa satenilor 1 jpg jpeg

Neîntrecut povestitor, Ion Creangă şi-a aşternut pe hârtie, pentru posteritate, Amintirile din copilărie. Cei 8 concurenţi din echipa sătenilor, din show-ul Ferma de la pro TV, nu se lasă mai prejos şi se laudă cu poveşti din acei ani.

Ana Maria Ababei nu uită faptul că fiecare zi îi aducea câte o nouă distracţie în zona în care şi-a petrecut copilăria: ”Îmi amintesc şi acum momentele în care alergam desculţă prin iarbă, cutreieram pădurile şi fredonam melodiile pe care le auzeam la radio, mergeam la furat cireşe, mă trezeau cocoşii în zorii dimineţii. Mă suiam în toţi copacii din livada bunicilor, stăteam de dimineaţă până seara cu toţii copiii din vecinătate şi făceam numai obrăznicii. Bunica ne punea pe toţi la masă şi mâncam în cea mai mare grabă ca să ne întoarcem la joacă şi lista poate continua la nesfârşit. Acolo, timpul parcă avea altă dimensiune şi nicio zi nu era la fel.”

Chiar dacă fac parte din echipe diferite, amintirile lui Andrei Stoica sunt tot alături de fratele lui, Bogdan: ”Am un milion de amintiri din copilărie, iar pe cele mai frumoase le-am împărtăşit cu fratele meu. La vremea respectivă nu dispuneam de tehnologie, aşa că ne distram cu toate jocurile care erau la modă în acele vremuri: oina, de-a v-aţi ascunselea, castelul. Abia aşteptam să vină vara să ne jucăm cu cornete, încă de mici ne puneam mănuşile de iarnă şi ne luptam prin casă.”

Dacă ne întrebăm cum şi-a descoperit Anisia Gafton plăcerea de a vorbi în faţa celorlalţi, răspunsul vine chiar din cea mai frumoasă amintire a ei: ”Atunci când am mers la grădiniţă, iar educatoarea ne-a întrebat cine ştie ”Capra cu trei iezi”. Eu am ridicat mâna şi am început să o povestesc lejer, cap coadă, cu tot cu voci. A fost un real succes, toată clasa m-a apaudat, a fost ceva inedit ca un copil de grădiniţă să povestească aşa frumos.”

Bucuria dimineţilor la ţară şi a mirosului specific este şi acum proaspătă în mintea Annei Lesko: ”Petreceam timp atât la bunicii din partea mamei, care era ucraineancă, cât şi la cei din partea tatălui, care era moldovean. Dimineţile încep aparte la ţară, mirosul de verde pe care-l simţeam pentru că bunica deja hrănea animalele şi aducea iarbă, aşa că toate curtea mirosea a mâncare pentru animăluţe. Pe lângă casă, mirosea a căpşuni, a prune, aveam foarte multă viţă de vie şi când adia vântul, era superb.”

Gabriel Toader nu a uitat nici de prietenii alături de care juca fotbal, dar nici de cum a început pasiunea lui pentru bucătărie: ”Eu mi-aş retrăi copilăria, încă zece vieţi de acum înainte, cu jocurile, cu şcoala, cu teama de profesori, dar cu dorinţa de a-i arăta că poţi face lucruri. Am jucat fotbal toată copilăria şi asta m-a ajutat deoarece eram mai grăsun. Gătitul bunicii era fantastic, îmi plăcea mult să stau pe lângă ea. Sau atunci când mergeam la ţară, la furat de cireşe sau de porumb.”

Ceea ce l-au învăţat bunicii pe George Burcea par a fi exact activităţile de care va avea nevoie în provocările pregătite în Ferma: ”Deşi atunci eram copil şi aş fi dorit să stau mai mult la joacă, nu la munca din jurul casei sau cea a câmpului, pe parcurs am realizat că tot ceea ce m-au pus bunicii să fac (săpat, cosit, muls/ păscut vacile şi oile, prăşit, datul cu var şi vopsea, călcat rufele, cusut sau ajutatul la gătit), a fost în favoarea adultului de astăzi, motiv pentru care le mulţumesc şi îi iubesc.”

Pilotul de raliuri Octavian Ciovică a realizat că în perioada copilăriei şi-a descoperit pasiunea pentru ceea ce astăzi reprezintă stilul lui de viaţă: ”Amintirea care mi-a marcat copilăria cred că a fost momentul în care tatăl meu m-a dus, când eram mic, pe traseul de la Poiana Braşov, de coastă, la curse. Mergeam etapă de etapă şi asta m-a determinat şi m-a ambiţionat să fac acest sport. Pur şi simplu mi s-a întipărit acest lucru în minte.”

Viviana Sposub nu uită, nici acum, de vacanţele petrecute în familie: ”Când eram mică, maşina familiei era o Dacia Papuc, gri, pe care o botezaserăm după numele mamei. Aşa că de fiecare dată când venea vara, iar eu şi sora mea luam vacanţă, ne urcam în Gaby şi plecam la drum. Acum, dând timpul înapoi, îmi dau seama că eram plecaţi în vacanţă vreo două săptămâni cel mult. Dar cum în copilărie timpul avea cu totul alt ritm, mi se părea că suntem plecaţi, de acasă, de câteva luni.”

Nostalgia amintirilor le-a dat energia pentru a începe lupta pentru titlul de Fermierul anului, aşa că sătenii sunt pregătiţi pentru primele provocări din competiţie.

FOTO Pro TVRecente

ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg
Ce bijuterii ti se potrivesc in functie de semnul zodiacal Sursa foto shutterstock 1633092592 jpg
Kate Hudson1 sursa  Instagram jpg
Christie Brinkley 1 jpg
Hailey Bieber sursa  Instagram jpg
shutterstock 1277056432 jpg