Vacanţă de coşmar. Petra Nemcova a supravieţuit ţinându-se de un palmier 8 ore, iar iubitul ei a murit în tsunami

1 eeee jpg jpeg

Mai mult de 200.000 de oameni şi-au pierdut viaţa în tsunamiul din oceanul Indian, în 2004, iar una dintre victime a fost fotograful britanic Simon Atlee, iubitul topmodelului Petra Nemcova. Cuplul se afla în vacanţă în Thailanda când valul a venit peste ei şi a declanşat o situaţie absolut disperată.

Petra îşi distrusese pelvisul şi nu mai putea înota, motiv pentru care tot ce a mai putut face a fost să se agaţe de un palmier timp de opt ore şi să aştepte să fie salvată. Partenerul ei de viaţă, însă, n-a avut acest noroc. El a fost luat de ape şi a fost dat dispărut timp de mai bine de trei luni. Într-un final, trupul lui neînsufleţit a fost descoperit, iar Nemcova a reuşit să-şi ia „Adio!” de la el odată pentru totdeauna.

După luni întregi de la tragedia din 2004, Petra a recunoscut presei că încă vorbea cu iubitul ei. „Îi scriu. N-am ţinut niciodată un jurnal, însă o fac acum. Cred că nu numai eu, dar şi alţii din familia lui sau prieteni încă îi mai simt prezenţa”, a declarat topmodelul pentru ABC News, în 2005.

Nemcova şi Atlee se aflau în staţiunea Khao Lak pe 26 decembrie 2004, când unul dintre cele mai puternice şi mai devastatoare tsunamiuri din istorie s-a declanşat. Zone întregi din Asia şi Africa fuseseră inundate şi peste 200.000 de oameni şi-au pierdut viaţa atunci.

Cuplul se afla într-un bungalow când valul a lovit malul. Oamenii începuseră să ţipe şi să alerge în toate părţile: „Era ireal!” Apa a inundat bongolow-ul lor şi i-a scos de acolo în numai câteva secunde. „Simon mă striga pe nume, nici nu-şi dădea seema ce se întâmplase...”, povesteşte Nemcova. „În acel moment, puterea apei aducea toţi copacii rupţii, toate bucăţile de clădiri şi lemne. Era un curent atât de puternic, încât nu i te puteai împotrivi cu niciun chip. Trebuia doar să te laşi în voia lui...”

"După jumătate de oră, deja nu-i mai auzi pe copii ţipând"

Modelul nu şi-a închipuit că, după toată acea nebunie, n-avea să-şi mai vadă marea iubire a vieţii ei. „el a ţipat iar «Petra, Petra!». A fost ultima dată când l-am mai văzut.” Nemcova şi-a dat apoi seama că pelvisul ei era rupt, ceea ce îi imobiliza picioarele, având numai braţele disponibile pentru a-şi salva viaţa. „Strigam din toţi rărunchii... şoldul meu... apa tot apăsa pe el şi îl rupea în continuu... auzeam cum se întâmpla asta iar şi iar...” Aproape că s-a înecat.

„Începi să înghiţi apa neagră... câte o gură, apoi altă gură... totul devenise liniştit la un moment dat... mă şi gândeam că asta e, totul s-a terminat, iar eu eram liniştită, într-un fel ciudat...” Dar, în momentul când şi-a ridicat capul din apă, a văzut cerul albastru şi şi-a dat seama ce fericită o făcea acest lucru. S-a mişcat atunci puţin spre un palmier căzut şi s-a agăţat de el. A stat acolo privind cum treceau oamenii pe lângă ea, mulţi dintre ei copii, dar ea nu îi putea ajuta cu nimic.

“Nu-mi puteam mişca picioarele, nu puteam face nimic. Mi-aş fi dorit atât de mult să îi pot ajuta în vreun fel... După jumătate de oră, deja nu-i mai auzi pe copii ţipând, nu mai auzi nimic.” Nivelul apei începuse să scadă, ceea ce nu făcea decât să-i intensifice durerea în zona pelvisului ei rupt. Din cauza durerii, şi-a pierdut cunoştinţa de vreo două ori. „Nu ştii cât timp o să stai acolo până te salvează cineva, ore, zile...”

Salvatorii ei

Doi bărbaţi thailandezi au reuşit să ajungă la ea, într-un final, şi să o salveze. „Unul dintre ei a fost atât de drăguţ, mi-a dat tricoul de pe el, pentru că apa îmi luase hainele de pe mine. În acel moment, oamenii nu se mai gândeau la ei, ci la ceilalţi. Se sacrificau pentru alţii fără ca măcar să ştie ce se întâmplase cu familiile lor. Mulţi dintre ei şi-au pierdut copiii, soţiile...”

Nemcova a fost transportată la spital, unde a fost pusă lângă un pacient thailandez care i-a dăruit un Buddha pentru protecţie, pe care îl poară şi în ziua de azi. Petra a trebuit să meargă mult în cârje, în procesul de recuperare, dar a reuşit să-şi revină 100%.

“Am pierdut atunci persoana care-mi era cea mai apropiată şi am primit încă o şansă la viaţă. Într-un fel, acum trăiesc pentru amândoi şi mă străduiesc să nu fie o viaţă neînsemnată”, a conchis tomodelul.

Foto - Instagram Petra NemcovaRecente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg