VIDEO Tatăl lui Tom Hanks, martor la uciderea propriului părinte. În ce mod l-a afectat pe actor?

1 shutterstock 1422529238 jpg jpeg

De la „Saving Private Ryan‟ la „Cast Away‟, actorul Tom Hanks a fost protagonistul unor tragedii fictive. În urmă cu ceva timp, a făcut dezvăluiri despre moartea tragică a bunicului său şi despre efectul profund pe care l-a avut asupra tatălui său, Amos Mefford Hanks.

Hanks a vorbit cu sinceritate despre uciderea bunicului său şi despre traumele suferite de tatăl său, Amos, după ce a fost martor la asasinat pe când era la o vârstă fragedă. „Tatăl meu a fost de faţă când tatăl lui a fost ucis într-o încăierare. Avea vreo 8-10 ani. Bunicul a fost ucis chiar în hambarul fermei lui din Willows, California. Era unul dintre cei patru copii şi era singurul care se afla acolo‟, şi-a amintit Hanks. Experienţa avea să-şi pună amprenta nu doar asupra tatălui actorului, ci a lui Tom Hanks însuşi.

Tatăl lui Tom Hanks a fost distrus după acea crimă

Tom Hanks, a mărturisit într-un interviu că tatăl său, Amos Mefford Hanks, a fost schimbat pentru totdeauna în urma acelei crime. „A fost distrus de acea experienţă. A trebuit să depună mărturie în copilărie de trei ori, cu avocaţi şi un judecător. A fost un incident controversat. Omul care la ucis pe bunicul a fost achitat", a spus Hanks care a adăugat: „I-a răpit o viaţă lipsită de griji. I-a răpit un sentiment de corectitudine în lume. A fost o nedreptate care a aterizat direct pe umerii lui tineri", a explicat el.

Tom Hanks a adăugat că nu ştie cum a fost relaţia tatălui său cu bunicul său, deşi actorul a descris-o pe bunică drept „o femeie foarte religioasă”. Din păcate, pentru că Amos a asistat la uciderea tatălui său, a ajuns un fel de oaie neagră a familiei. Mai mult, Tom Hanks a remarcat că această tragedie l-a făcut o fire taciturnă şi retrasă pe Amos, care nu se putea bucura niciodată pe deplin de ceva. Cel puţin aşa a fost până când s-a căsătorit cu mama vitregă a lui Tom, Frances Wong. Actorul crede că durerea tatălui său s-a extins şi s-a manifestat în toate laturile vieţii sale, inclusiv în relaţia cu mama lui, Janet Frager. Potrivit lui Hanks, tatăl său pur şi simplu „a decăzut‟ după încheierea căsătoriei sale cu Frager. Ulterior, şi copilăria lui Hanks a fost afectată. „Nu prea aveam adulţi care aveau grijă de mine‟, a mărturisit actorul. Cu toate acestea, Hanks a fost convins că nevoile sale fizice au fost întotdeauna satisfăcute şi că nu a fost niciodată abuzat.

Tatăl său şi-a dorit mereu să fie scriitor, ar viaţa nu i-a acordat această şansă. S-a stins din viaţă în 1992, aşa că şi-a putut vedea fiul devenind celebru. Tom Hanks a vorbit şi despre modul în care relaţia cu tatăl său i-au influenţat apariţiile din „Nothing in Common‟, din 1986, în care a jucat alături de Jackie Gleason, „Toy Story 4‟, „ O zi minunată în cartier‟ şi „Greyhound‟.

Actorul a avut o copilărie dificilă

Vedeta din „Forrest Gump‟ s-a născut pe 9 iulie 1956, în Concord, California, sub numele de Thomas Jeffrey Hanks. În timp ce mama lui lucra într-un spital, tatăl său era bucătar ambulant. Hanks a vorbit despre copilăria lui în mai multe rânduri, menţionând că n-a fost una obişnuită. Potrivit „The New York Times”, „Hanks a crescut în nordul Californiei, în epoca criminalului în serie Zodiac şi a revoltelor”, iar tatăl lui „lucra ore întregi”, lăsând adesea copiii să facă ce vor. Actorul a dezvăluit că n-a fost învăţat să facă unele lucruri: „Nimeni nu mi-a spus cum să mă spăl pe dinţi. Nu am folosit niciodată aţa dentară până la sfârşitul liceului, pentru că igiena dentară a fost influenţată de un film pe care l-am văzut în clasa a doua în care se spunea că dacă mănânci un măr îţi curăţă dinţii. Deci, hei, am luat un măr săptămâna trecută, aşa că dinţii mei sunt destul de curaţi‟.

Citeşte şi:

Zodiac, ucigaşul în serie care nu a fost prins niciodată. Mesajele sale criptate au fost descifrate după zeci de ani

O altă perioadă grea din viaţa actorului a fost divorţul părinţilor. „Lumea noastră nu reflecta nicio altă familie sau ceea ce am văzut la televizor. Fratele meu a rămas cu mama, iar eu am plecat cu tata‟, a explicat el. Ambii părinţi ai actorului s-au recăsătorit, iar tatăl său chiar de două ori. Faptul că tatăl său s-a mutat deseori a însemnat că până când la vârsta de 10 ani, trăise deja în 10 case diferite. „Eu şi fraţii mei am fost confuzi, pentru că nimeni nu ne-a explicat nimic. Nimeni nu ne-a spus: «Hei, n-aţi făcut nimic greşit! Acordaţi-ne câteva momente să ne dăm seama ce vom face». Nimeni nu ne-a spus asta niciodată‟, a declarat Hanks.

FOTO: ShutterstockRecente

Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
actriță pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Frica de zbor jpg
angelina Jolie foto  Shutterstock jpg
Vedete care sufera de tulburare bipolara Sursa foto shutterstock 1604341012 jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
Copii jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg