Vinovaţi sau nu? Ce s-a întâmplat cu paparazzi care au urmărit-o pe Prinţesa Diana în ziua în care a murit

1 printesa diana profimedia 0191952440 jpg jpeg

Conflictul care există între persoanele publice şi paparazzi şi-a atins punctul culminant pe 31 august 1997. Prinţesa Diana, care se afla în lumina reflectoarelor datorită mariajului pe care-l avusese cu Prinţul Charles şi din cauza părăsirii familiei regale britanice, de-abia ajunsese în Franţa cu iubitul ei, Dodi Fayed. Cei doi se întoarceau acasă când maşina lor a avut accident într-un tunel din Paris, care i-a rănit pe toţi ocupanţii maşinii ei, cu excepţia bodyguardului lor.

Tragedia a fost privită cu mult scepticism din partea unora şi a dat naştere unor nesfârşite teorii ale conspiraţiei. Vina a fost dată, în mod oficial, pe şofer, care ar fi fost ameţit de alcool şi ar fi condus cu o viteză năucitoare, cu mult peste limita legală admisă, pentru a putea scăpa de paparazzi care îi urmăreau.

Fotografii de pe urmele lor continuau să obţină instantanee în toată acea goană nebună. Şi, mai grav de-atât, au făcut fotografii chiar şi după producerea accidentului, când Lady Di era încă în viaţă şi de-abia mai putea respira. Pentru asemenea comportament, paparazzi au fost acuzaţi de lipsa reacţiei, din partea oficialilor francezi, şi chiar de crimă, în viziunea publicului revoltat de cele întâmplate.

Conform celor relatate de The Guardian, 10 fotografi au fost arestaţi la locul accidentului de poliţia franceză. După cum celebrul cuplu era urmărit cam de acceaşi paparazzi din secunda în care au intrat în Franţa, lumea îşi dorea ca ei să răspundă pentru moartea Prinţesai Diana şi a lui Fayed.

Totuşi, lucrurile n-au evoluat în direcţia dorită de cei care-şi doreau răzbunarea morţii prinţesei britanice din simplul motiv că niciunul dintre fotografii respectivi nu a recunoscut că s-ar fi aflat, la momentul impactului, lângă maşina victimelor.

Aşadar, şoferul a purtat singura vină, conform deciziei luate de judecător şi făcute publice în Los Angeles Times. Mai mult, unii dintre paparazzi au plecat de la locul faptei înainte de-a veni poliţia, aşadar nici măcar nu s-au ştiut toate persoanele care se aflau în tunel în momentul accidentului auto.

Şi atunci care a fost verdictul?

Nouă dintre cei 10 fotografi arestaţi au fost acuzaţi de omor prin imprudenţă, însă s-a renunţat la această acuzaţie în următorii ani post-incident. Irish Times ne informează că singura învinuire cu care au rămas fotografii a fost invararea spaţiului privat, pentru care trei dintre ei au trebuit să plătească o sumă ridicolă – 1 euro.

Foto - Profimedia



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg