Vopsirea părului acasă e mai simplă decât credeai! Iată 6 trucuri

vopsirea părului acasă jpeg

Dacă nu îţi doreşti să apelezi la serviciile unui salon pentru a-ţi împrospăta culoarea părului, poţi încerca vopsirea părului acasă. În acest fel, bugetul tău nu va avea de suferit, iar părul tău va arăta impecabil.

1. Urmează regula celor două nuanţe pentru vopsirea părului acasă

Vopsitul acasă este ideal în special pentru femeile care îşi doresc să acopere firele albe sau să îşi închidă sau să îşi deschidă părul cu câteva nuanţe. Tehnicile care presupun şuviţarea sau ceva mai complex ar trebuie executate la un salon. Alege o vopsea cu două nuanţe mai deschisă decât cea dorită, deoarece pe păr va arăta mai închisă decât ca pe ambalaj.

2. Încearcă o simulare a culorii

Dacă doreşti să îţi vopseşti părul într-o culoare nouă şi te temi că poate nu îţi va sta bine, poţi încerca să vezi cum îţi stă cu ajutorul aplicaţiilor de pe telefon. În acest fel îţi vei putea face o idee dacă te avantajează sau nu culoarea dorită. Dacă nu te pricepi să le foloseşti, gândeşte-te la o persoană  care îţi place cum este vopsită şi care are aceleaşi trăsături ca ale tale şi aproximativ aceeaşi nuanţă de ten sau, de ce nu, să încerci o perucă în culoarea dorită.

3. Testează întotdeauna produsul când încerci vopsirea părului acasă

Înainte de a aplica vopseaua pe tot părul, testeaz-o pe o şuviţă care nu se va vedea ulterior, dacă rezultatul nu este cel dorit. Nu sări niciodată peste acest pas, deoarece odată aplicată, vopseaua va fi mai greu de îndepărtat, mai ales dacă are un pigment puternic.

4. Ce faci dacă nuanţa e prea închisă

Dacă părul are o nuanţă mult mai închisă decât te-ai fi aşteptat în urma vopsirii, poţi remedia problema. Cum? Cumpărând o altă vopsea în aceeaşi nuanţă, pe care o amesteci, în părţi egale, cu şampon. Aplic-o pe păr şi las-o să acţioneze 5 minute. La final, clăteşte părul cu apă călduţă.

5. Vopsirea părului acasă - Cum aplici vopseaua doar la rădăcină

Dacă părul tău este proaspăt vopsit, dar firele albe sau rădăcinile crescute au început să se vadă, în aceast caz ar fi să aplici un strat nou de vopsea. Pentru a nu usca excesiv părul pe lungime şi în special la vârfuri, aplică înainte balsam de păr, evitând rădăcinile. Cu câteva minute înainte de a clăti vopseaua, maseaza aplică vopsea şi deasupra balsamului de păr, masând până se va distribui uniform. Vei obţine astfel o culoare frumoasă, fără să-ţi distrugi părul.

6. Trucuri pentru a păstra culoarea pentru mai mult timp

Este recomandat să îţi vopseşti părul la cel puţin două zile după ce l-ai spălat, deoarece uleiurile naturale vor proteja scalpul. După vopsire, se recomandă să aştepţi cel puţin o zi înainte de a spăla pătul pentru a da timp pigmenţilor de culoare să se fixeze în firul de păr. Dacă îţi doreşti o culoare care să reziste în timp, investeşte în produse de îngrijire special create pentru părul vopsit. Cele mai bune şampoane pentru creşterea părului



Recente

Halle Berry  sursa foto   Shutterstock jpg
Heather Locklear, Tom Cruise  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 171763271 jpg
Gillian Anderson  sursa foto   Shutterstock jpg
Shakira  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2437493777 jpg
ilioara radu pacienta 1 png
shutterstock 2390644165 jpg
casino 8809691 1280 png
vedete  foto   Shutterstock jpg
Afis KHS 2024 jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  19 2024 jpg
Kristina Joksimovic  foto   Instagram jpg
Elle Macpherson  foto   Instagram jpg
Taylor Swift  foto   Instagram jpg
shutterstock 1237299061 jpg
țară frumoasă  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
OCC Atelierele Micul Artist jpeg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg