Zsa Zsa Gabor, ultima divă a vechiului Hollywood: „Sunt o femeie de casă. De câte ori divorţez, păstrez casa“

1 profimedia 0308937272 jpg jpeg

Cu mult înainte surorile Kardashian, showbizul american a avut-o pe Zsa Zsa Gabor: prima vedetă care era celebră doar pentru faptul că era... celebră. Actriţă la Hollywood şi fostă Miss Ungaria, Zsa Zsa Gabor a fost mult mai cunoscută pentru numeroasele mariaje şi pentru viaţa ei tumultuoasă.

Deşi a avut roluri în pelicule precum „Moulin Rouge“ şi „Touch of Evil“ (regizată de Orson Wells), Zsa Zsa Gabor nu a fost remarcată pentru calitaţile sale actoriceşti, ci pentru viaţa personală plină de... culoare. De fapt, ea a fost prima vedetă cu normă întreagă de la Hollywood.

Originară din Ungaria, Zsa Zsa Gabor s-a născut într-o familie de evrei şi a câştigat în 1936 concursul de frumuseţe Miss Ungaria. După izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial, Gabor a fugit împreună cu surorile ei, Magda şi Eva, în Statele Unite ale Americii. Potrivit cărţii biografice „Finding Zsa Zsa: The Gabors Behind the Legend by Sam Staggs“, familia actriţei a fost terorizată de naziştii care invadaseră Budapesta. Bunica şi unchiul ei nu au părăsit Ungaria şi au fost împuşcaţi în cap.

Blonda cu ochi verzi, pasionată de diamante, a devenit un sex simbol la Hollywood în scurt timp, iar comentariile ei savuroase au transformat-o în preferata presei. A avut nouă mariaje şi numeroase aventuri. „Sunt o femeie de casă. De câte ori divorţez, păstrez casa“, spunea ea, cu umor.

Atunci când era întrebată „Câţi soţi ai avut?“, răspundea mereu la fel: „În afară de soţul meu?“. Deşi talentul ei actoricesc era rareori lăudat de critici, Zsa Zsa Gabor a reuşit să aibă o carieră de durată la Hollywood, timp de 44 de ani.

În 1993 şi-a scris autobiografia, „One Lifetime is Not Enough“, în care a dezvăluit că şi-a pierdut virginitatea la 15 ani cu Kemal Ataturk, fondatorul Turciei moderne. „Pentru restul vieţii mele am căutat un alt zeu pentru a-l eclipsa“, scria ea.

Printre cei nouă soţi ai ei s-a numărat Conrad Hilton, fondatorul lanţului internaţional de hoteluri cu acelaşi nume. Au stat împreună timp de cinci ani şi au avut o fiică, pe Francesca, iar în 1947 s-au despărţit. Ultimul mariaj al actriţei, de altfel, cel mai lung, a fost cu prinţul Frederic von Anhalt, cu care a fost căsătorită din 1986 până în 2016, la moartea ei. „Într-o căsnicie totul trebuie să fie 50-50“. El trebuie să aibă cel puţin 50 de ani şi cel puţin 50 de milioane de dolari“, este o replică celebră a vedetei.

De asemenea, actriţa a avut aventuri ei cu Sean Connery şi cu Frank Sinatra, dar a refuzat avansurile lui John F. Kennedy sau ale lui Elvis Presley. Aventurile ei romantice au inclus şi flirturi cu legendara Greta Garbo. „M-a sărutat direct pe gură. Şi nu am putut decât să fac la fel pentru că era copleşitor de puternică şi de frumoasă“, povestea Gabor.

Zsa Zsa Gabor a murit în 2016, la vârsta 99 de ani din cauza unui atac de cord, fiind înconjurată de cei apropiaţi la casa ei din Bel-Air. Actriţa mai avea două luni până să împlinească 100 de ani.

FOTO Profimedia, ShutterstockRecente

Printul Charles si Printesa Diana (sursa FOTO profimedia)
Jennifer Aniston sursa  Shutterstock jpg
Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg