Zahăr şi ulei de cocos? Lista celor mai eficiente soluţii pentru estomparea vergeturilor

1 vergeturi 1192080961 jpg jpeg

Sunt o problemă comună în ceea ce priveşte estetica pielii, cu care se confruntă mai mult femeile, dar care pot deveni supărătoare şi în cazul bărbaţilor. Chiar dacă pot rămâne cu tine toată viaţa, ai la îndemână trucuri eficiente pentru combaterea lor.

Vergeturile apar, de obicei, în perioada pubertăţii sau după o sarcină, atunci când pielea se întinde şi îşi schimbă forma rapid din cauza creşterii în înălţime sau în greutate.

Din păcate, aceste mici crăpături sau cicatrici, cum vrei să le spui, sunt imposibil de tratat complet în mod natural, prevenţia fiind foarte importantă în eliminarea riscului apariţiei lor.

Hidratarea, alimentaţia bogată în proteine şi folosirea de creme emoliente care menţin elasticitatea pielii ajută împotriva apariţiei acestora. Chiar dacă nu există un tratament care să le elimine în totalitate, ai la dispoziţie trucuri simple pentru a le estompa.

Pariază pe vitamina A

Retinolul sau vitamina A ajută pielea să capete un aspect mai neted şi mai tânăr. Această substanţă antioxidantă este adăugată în numeroase produse cosmetice sau poate fi ingerată oral, sub formă de fiole, ce pot fi cumpărate din farmacii. Extractul de vitamina A ajută la remedierea aspectului vergeturilor, dar şi la sănătatea generală a pielii.

Zahăr exfoliant

Acest ingredient care, odată consumat, dăunează aspectului pielii, poate fi şi aliatul acesteia, dacă îl foloseşti corect. Utilizat pe post de scrub corporal, zahărul ajută la diminuarea aspectului vergeturilor. Amestecă un cub de zahăr cu puţin ulei de cocos sau de migdale, până când acesta capătă consistenţa nisipului ud de pe plajă. Adaugă puţin suc de lămâie şi freacă acele zone în care există vergeturi, timp de opt – zece minute. Repetă procedeul de câteva ori pe săptămână.

Acid hialuronic 

Colagenul este acea proteină din pielea ta care te ajută să îi menţii forma elastică şi aspectul sănătos. Pe măsură ce îmbătrânim, rezervele de colagen de la nivelul feţei şi corpului scad, însă producţia de substanţe noi este ajutată de aportul de acid hialuronic. Acesta se găseşte de cumpărat sub formă de capsule sau extract şi ajută la tonifierea şi ameliorarea vergeturilor.

Ulei de cocos 

Este un produs care s-a demonstrat că poate fi de ajutor în tratarea cicatricilor uşoare de la nivelul pielii, cum ar fi vergeturile roşii. Proprietăţile vindecătoare ale acestuia pot avea succes şi asupra acestor linii inestetice, aşa că aplică ulei extravirgin în fiecare zi şi masează suprafeţele cu probleme.

FOTO Shutterstock.com 



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg