Conform celor publicate de Mental Floss, odată ajunsă înapoi acasă, actriţa a fost contactată de prinţ şi a menţinut apoi legătura cu el de la distanţă. Mai târziu, tot în acel an, Rainier a făcut un turneu diplomatic în Statele Unite, timp în care a petrecut trei zile cu Kelly şi familia ei. La finele celor trei zile, prinţul a cerut-o în căsătorie de superba vedetă, iar aceasta a accepta propunerea. Dar nu putea deveni prinţesă decât dacă respecta trei condiţii importante...

„Ea juca rolul unei prinţese în «The Swan»”, a confirmat Gwen Robyns, autoarea cărţii „Prinţesa Grace” din 1976, care a devenit ulterior prietena apropiată a prinţesei. “A apărut din senin acest prinţ şi, după cum îi e caracteristic lui Grace, s-a lăsat dusă de visuri şi de tot felul de lucruri din acestea”, a dezvăluit autoarea pentru Vanity Fair.

Nunta celor doi a avut loc în 1956, în acelaşi an în care filmul ei fusese lansat. Iar americanca a devenit, peste noapte, prinţesă şi-n realitate. Însă nu e cel mai simplu lucru din lume să te căsătoreşti cu un prinţ şi să devii membru al unei familii regale. Care au fost cele trei condiţii pe care trebuia să le îndeplinească actriţa dacă voia să devină prinţesă?