Ingrediente

  • 1 ou
  • 50 g zahăr
  • 1 vârf de linguriţă cu sare
  • 200 g unt gras sau untură
  • 150 g iaurt cremos
  • 10 g praf de copt
  • 1 vârf de linguriţă cu bicarbonat de sodiu
  • 450-500 g făină
  • 2 linguriţe esenţă de rom
  • 400 gem de prune
  • 100 g miez de nucă
  • zahăr vanilat pentru pudrat

Citeşte şi: Ruladă cu mere şi nucă, cea mai simplă şi delicioasă reţetă de post

Mod de preparare

Se amestecă jumătate din cantitatea de făină cu praful de copt şi bicarbonatul.
Se freacă oul cu sare şi zahăr, se adaugă şi esenţa şi se toarnă totul la mijlocul amestecului de făină cu prafurile de copt, unde se face o adâncitură, scrie a1.ro.
Tot acolo se adaugă şi untul tăiat în bucăţi mici şi se începe frământarea aluatului, adăugând treptat şi restul de făină, până se obţine un aluat nelipicios.
Se înfăşoară aluatul într-o folie alimentară şi se dă la rece pentru 30 de minute, apoi se porţionează în biluţe mici cât jumătate din orificiile formei de copt coji nuci.

Citeşte şi: Paula Chirilă a dezvăluit cum a reuşit să slăbească 15 kilograme în două luni

Se coc cojile de nuci până se rumenesc, apoi se lasă la răcit.
Câteva din cojile de nuci, cele mai arse, sau mai urâte, mai neuniforme, se sfărâmă şi se amestecă cu gemul de prune şi cu miezul de nucă măcinat mai grosier şi eventual, copt în prealabil.
Cu acest amestec se vor umple restul cojilor şi se vor lipi două câte două.
Se servesc pudrate cu zahăr vanilat.