Horia Brenciu a ales să nu vorbească prea des despre acest subiect extrem de sensibil şi dureros pentru el, pierderea mamei. Avea doar 11 ani când aceasta s-a stins din viaţă. Suferea de cancer, boală care a răpit-o pe când Horia era doar un copil. 

Citeşte şi: Mihaela Rădulescu, despre prima experienţă sexuală: "Aveam aproape 17 ani. El era stângaci şi complexat"

„Cu cât eşti mai mare în vârstă, cu atât gaura şi drama şi amintirile te învăluie şi te doboară. E ca şi când vârsta este direct proporţională cu gaura în suflet. La 11 ani nu aveam prea multe amintiri cu mama, dar simţeam că pierd ceva important. Nu am avut timp să o jelesc", a declarat juratul de la Vocea României

Brenciu povesteşte că în ciuda faptului că era foarte mic, pierderea a fost imensă, iar suferinţa pe măsură. Mama sa nu a apucat să-l vadă pe scenă, deşi talentul şi vocea le moşteneşte chiar de la ea. Marinela era soprana la Teatrul Muzical din Braşov, oraşul unde s-a născut Horia Brenciu. 

Citeşte şi: Adelina Pestriţu, adevărul despre căsnicia cu Virgil Şteblea: ”Sunt geloasă dacă sunt femei în apropierea soţului meu”

Pe mine mă încarcă de fiecare dată când văd familii, când văd filme de dragoste, când văd copii şi mame unii lângă alţii. De fiecare dată îmi place imaginea asta, probabil e o repercusiune a copilăriei…”, a declarat Horia Brenciu pentru lizetaoprea.ro, referindu-se la mama lui, Marinela, soprană la Teatrul Muzical la Braşov.