Previziunile astrologice pentru anul 2022 sunt promiţătoare, dar înainte să ne bucurăm de glorie, suntem nevoiţi să trecem teste. Dacă nu ai făcut-o deja, în preajma Lunii noi de pe 2 ianuarie, nu este târziu nici acum să întocmeşti un plan sau o strategie pentru acest an. Fii limpede în exprimare şi detalii, pentru că este un moment când Universul ascultă. Încă din a treia decadă a lunii decembrie, anul trecut, Venus retrograd ne influenţează modul în care relaţionăm unii cu alţii, ne schimbă relaţii şi ne ajută să evoluăm, voit sau inconştient, iar această tendinţă continuă pe toată durata lunii ianuarie. Când Soarele se întâlneşte cu Venus, pe 8 ianuarie, schimbările şi deciziile pe care le luăm în relaţii încep să se concretizeze.

Începând cu 14 ianuarie, Mercur, comunicatorul cosmic, porneşte în mişcarea sa retrogradă (unul dintre evenimentele astrologice importante din 2022). Aceasta este o mare problemă, pentru că se suprapune cu Venus retrograd, iar efectele adverse vor fi resimţite de către o masă uriaşă de oameni. Partea bună a lucrurilor este că suntem invitaţi la introspecţie, la resetare intensă şi avem ocazia să aşezăm lucrurile, să facem ordine în acte şi în casă. Toate acestea fac parte din pregătirile pentru decolare în aventura celor 12 ani maeştri, primul dintre ei fiind 2022.

Trebuie să luăm în calcul Luna plină din zodia Rac, care se desfăşoară pe 17 ianuarie, pentru că vine cu surprize şi mai multă emoţie.