Cu toate acestea,tratamentele pentru păr,cum ar fi vopsitul,implică utilizarea unor substanţe chimice dure,care afectează calitatea părului pe termen lung. În acest caz,detoxifierea părului este soluţia perfectă pentru cele mai multe probleme ale sale.

Ce este mai exact detoxifierea naturală a părului?

Substanţele poluante din aer şi chimicalele conţinute de diversele tratamente duc la acumularea de substanţe chimice şi toxice pe pielea capului. În continuare,acestea duc la creşterea părului deteriorat,însoţit de căderea excesivă. Acesta este momentul în care vine în ajutor detoxifierea părului.

Multe saloane oferă servicii de detoxifiere a părului. Totodată,acestea sunt şi costisitoare. Detoxifierea părului acasă este una din cele mai eficiente metode pentru a-ţi curăţa părul într-un mod natural.

Există multe remedii de detoxifiere a părului,care pot fi preparate şi aplicate cu uşurinţă acasă. Cel mai mare beneficiu în efectuarea detoxifierii părului acasă este că acestea nu au efecte secundare. Aceste şampoane de detoxifiere făcute acasă sunt eficiente în curăţarea impurităţilor care ar putea rămâne în urma folosirii şampoanelor convenţionale.

Şampon de lămâie şi castravete

Lămâia şi castravetele sunt o combinaţie grozavă. În timp ce acidul citric prezent în lămâie curată în mod eficient la nivelul scalpului,castravetele oferă un efect calmant prin neutralizarea reacţiilor. Această reţetă funcţionează cel mai bine pe un scalp uscat şi care prezintă mâncărimi.

Pentru a-l pregăti,elimină coaja de la castraveţi şi lămâie. Taie-le în bucăţi mici. Adaugă un ulei esenţial la alegere şi amestecă pentru a obţine un lichid care curge. Dacă este necesar,se strecoară lichidul. Foloseşte ca un şampon,urmat de o clătire rece.

Mască de păr cu argilă şi aloe vera

Acest remediu include argila care se lipeşte şi absoarbe în mod eficient toxinele şi impurităţile. Utilizarea gelului de aloe vera oferă hidratarea necesară.

Pentru a o pregăti,se amestecă argila cu aloe vera şi oţetul de mere şi se aplică pe păr. Se lasă să stea timp de aproximativ treizeci de minute. Încheie cu o clătire cu oţet după ce utilizezi acest remediu de detoxifiere a părului acasă.

Şampon din lapte de cocos

Utilizarea laptelui de cocos reprezintă o multitudine de nutrienţi şi grăsimi pentru creşterea eficientă a părului.

Pentru a-l pregăti,se amestecă laptele de cocos,săpun din ulei nuca de cocos şi 2 linguriţe de ulei de migdale dulci într-un borcan şi se agită bine. Se toarnă lichidul într-o sticlă şi se foloseşte după cum doreşti.

Şampon cu sare de mare

Acest şampon de detoxifiere facilitează o curăţare temeinică a părului. Conţinutul de minerale de sare de mare curăţă acumularea de sebum şi impurităţi. De asemenea,exfoliază scalpul,oferind un păr absolut curat şi voluminos.

Pentru a-l pregăti,se pisează sare de mare şi se amestecă cu ulei de nucă de cocos şi orice şampon la alegere. Se agită bine şi se foloseşte după cum doreşti.

Şampon cu bicarbonat

Bicarbonatul de sodiu este un agent excelent de detoxifiere. Cu toate acestea,utilizarea acestui şampon trebuie să fie urmată de utilizarea unui balsam puternic.

Pentru a-l pregăti,se amestecă bicarbonatul de sodiu cu apă caldă şi se foloseşte amestecul pentru a curăţa părul. Apoi se aplică un balsam de casă. Se prepară prin amestecarea unui ou cu oţet de mere,suc de lămâie,ulei de avocado,ulei de migdale dulci şi ulei esenţial într-un blender.

Masajul

Acesta este,de asemenea,una dintre cele mai eficiente remedii pentru detoxifierea scalpului. În plus,faţă de beneficiile terapeutice şi de relaxare,masajul capului,elimină toxinele acumulate pe scalp. De asemenea,îndepărtează celulele moarte ale pielii,în timp ce eliberează foliculii de păr pentru a face loc unei creşteri eficiente a părului.

Aşadar,nu mai aştepta şi alege un remediu pentru detoxifierea părului astăzi şi bucură-te de un păr bine hrănit,sănătos,strălucitor şi voluminos.