Cu o carieră impresionantă, întinsă pe cinci decenii, Connery a intrat în istorie ca unul dintre cei mai buni actori ai secolului al XX-lea şi va rămâne în memoria colectivă ca un adevărat star de cinema. Însă viaţa fostului agent 007 n-a fost încă de la început numai lapte şi miere, Sean trăind perioade de sărăcie lucie în primii săi ani de viaţă.

Connery n-a ascuns niciodată faptul că a trăit în sărăcie. Deţinătorul unei averi de 350 de milioane de dolari în 2020, în momentul morţii sale, provenea dintr-o familie care avea tot timpul grija zilei de mâine. De fapt, părinţii lui erau atât de săraci, încât nici n-au putut să-i ofere lui Sean, când era bebeluş, un pătuţ. Micuţul a fost nevoit să doarmă în sertarul de jos al dulapului părinţilor lui.

Tatăl lui Sean, Joe, lucra la fabrica locală de cauciuc şi era un om cât se poate de vrednic şi de dornic să-şi întreţină familia, în schimb vremurile erau grele. Problemele economice din anii '30 îl împiedicau adesea pe Joe să-şi facă datoria faţă de soţie şi copii. Tatăl lui Sean rămânea, de multe ori, fără serviciu sau fără niciun proiect la care să lucreze şi pentru care să fie plătit.