Poţi fi fermecată de buna comunicare dintre voi

Cea mai frecventă dezamăgire legată de site-urile matrimoniale este discrepanţa dintre imaginea pe care ţi-o conturezi despre o persoană cu care comunici doar online şi felul în care acel om se prezintă când îl întâlneşti faţă-n faţă. Sunt persoane care ştiu să se „vândă“ foarte bine virtual, să comunice extraordinar prin mesaje, ba chiar să ajungă să se dedubleze şi să-şi creeze un fel de a doua personalitate. Este foarte important să nu-ţi creezi aşteptări prea mari bazate doar pe schimbul de mesaje online şi să pui eticheta potenţialului partener doar după ce-l întâlneşti în persoană. Pregăteşte-te, însă, şi pentru decepţii.

 

Mai citeşte şi: Obiceiuri care-ţi pun iubitul pe fugă

 

Se ard etapele unei cunoaşteri reale

Întâlnirile virtuale sunt oarecum artificiale, pentru că se ard etape importante ale unei relaţionări. Trebuie să fii conştientă de faptul că persoanele pe care le vei întâlni astfel vor putea să-şi cenzureze şi mai uşor pornirile sau obiceiurile neplăcute, cu atât mai mult dacă scopul acestor întâlniri este acela de a vă fermeca şi, implicit, de a forma un cuplu. Iar faptul că nu vă daţi ocazia să vă cunoaşteţi într-un spaţiu real poate contribui la a vă crea o percepţie neatutentică despre acel om. În plus, dacă,  hotărâtă fiind să-l găseşti cât mai repede pe El, nu-ţi mai dai acel timp necesar pentru a-l cunoaşte cu adevărat, rişti să ai parte de surprize neplăcute mai târziu, când relaţia voastră a avansat.

 

Mai citeşte şi: Este posibilă prietenia cu un fost partener?

Relaţionarea este mai directă şi mai eficientă

Mulţi îşi caută un partener pe site-urile de întâlniri pentru că acesta este cel mai confortabil şi mai rapid mod de merge la întâlniri. Efortul este minim şi constă într-o conversaţie de introducere, iar lucrurile pot evolua mult mai repede decât dacă ai încerca să-şi găseşti jumătate printre cei din anturajul tău. În plus, pe astfel de site-uri, scopul declarat este să cunoşti un potenţial partener, aşa că, atunci când persoana din spatele profilului îţi răspunde la mesaj, vei şti că este, la rândul ei, interesată de tine şi, eventual, să construiţi o relaţie de cuplu.
 

Cum te comporţi la întâlnire?

Pentru că vorbim de persoane străine, trebuie să-ţi iei măsuri de siguranţă atunci când stabileşti o întâlnire cu un seducător din online. În primul rând, acceptă să te vezi cu el doar  în locuri publice şi, de preferat, în timpul zilei: în parc, la film sau la restaurant. Apoi, este foarte important să-ţi anunţi apropiaţii despre acea întâlnire, unde şi la ce oră va avea loc, să ai mobilul la îndemână şi să nu accepţi imediat propunerea de a merge cu maşina acestuia sau acasă la el. Iar dacă relaţia voastră evoluează, altă măsură de siguranţă foarte importantă este protecţia sexuală.