Experţii în servicii de întâlniri pe internet  - DaTech Media au condus un chestionar pe primul website din România care a introdus în 2015 conceptul de Sugar Dating în rândul românilor - sugardaters.ro. Numarul utilizatorilor români pe SugarDaters® este în top 5 după Danemarca, Norvegia, Suedia şi Finlanda.

La chestionar au participat 1300 de persoane. Marea majoritate au fost femei (sugar baby), în proporţie de 64%, unde 78.12% dintre ele sunt cu vârste cuprinse între 18-25 de ani, iar 20.31% cu vârste cuprinse între 26-35. Bărbaţii, în proporţie de 36.36%, 45.45% -  cu vârste cuprinse între 36 şi 45 de ani, iar 31% cu vârste cuprinse între 26-35.

Atât femeile cât şi bărbaţii îşi propun îmbunătăţirea calităţii vieţii

Ca şi rezoluţii generale, atât femeile cât şi bărbaţii îşi propun pentru noul an să îşi acorde lor mai multă atenţie; să se regăsească pe sine şi să-şi îmbunătăţească calitatea vieţii (traducându-se prin a mânca mai sănătos şi a merge la sală). Se pare că prioritar nu este îmbunătăţirea relaţiei cu familia şi nici renunţarea la un obicei rău - precum fumatul.

Majoritatea femeilor (sugar babies) participante la studiu sunt singure 79.69%. Apoi într-o proporţie de 12,5% într-o relaţie, 4.69% căsătorite, 3.12% divorţate. Prioritatea femeilor singure în 2020 este să câştige mai mulţi bani, în timp ce pentru femeile căsătorite sau care sunt deja într-o relaţie de lungă durată, prioritar este grija de sine.

Majoritatea bărbaţilor (sugar daddies) participanţi la studiu sunt singuri 36.36%. Apoi cu un procent destul de apropiat, căsătoriţi 29.55%, 25% într-o relaţie, urmat de 9.09% divorţaţi. Indiferent de statusul relaţiei, bărbaţii în general pentru 2020 îşi doresc să-şi acorde lor mai multă atenţie.

Cei ce sunt într-o relaţie sau căsătoriţi îşi doresc ca anul 2020 să le aducă o aventură cu un necunoscut 22.58%, urmaţi de cei ce îşi doresc un amant sau o amantă- 16.3%

Cei singuri, în schimb, îşi doresc în proporţie de 25.97%, să iasă din tipare, să acorde astfel o şansă şi celor cu care în mod normal nu s-ar întâlni, altor tipologii de persoane. Tipologia preferată menţine lucrurile în zona de confort dar nu le oferă neapărat relaţia de care au nevoie. Următorul răspuns favorit, în proporţie de 18.8% este cel în care participanţii singuri, de ambele sexe, îşi doresc sa fie curtaţi mai mult, să meargă la mai multe întâlniri. 16.88% îşi doresc să se conecteze romantic în noul an.

În 2020, românii îşi doresc mai multe întâlniri romantice

Pentru 2020 sugar daddies îşi doresc deopotrivă întâlniri romantice dar şi ocazionale. Astfel nu exclud ideea de a intra într-o relaţie romantică dacă este oferită de context. Notabil este faptul că pe lista de dorinţe pentru 2020 căsătoria nu este una dintre ele.

Nici femeile participante la studiu nu se grăbesc la a fi mirese în 2020. Doar 15.63% se gândesc la căsătorie, dar 92.19% îşi doresc să se conecteze romantic cu cineva. 56.25% dintre sugar babies nu ar spune nu nici întâlnirilor ocazionale.

În concluzie, femeile sugar baby îşi doresc pentru 2020 să câştige mai mulţi bani, să se conecteze romantic cu cineva, dar în acelaşi timp nu ar exclude posibilitatea unor întâlniri ocazionale.

Bărbaţii sugar daddy pe de altă parte, nu îşi doresc mai mulţi bani pentru 2020 ( probabil şi datorită statutului pe care îl au deja), ci îşi doresc să se concentreze asupra lor mai mult. Cei căsătoriţi îşi doresc fie o aventură cu o necunoscută, fie o relaţie secretă cu o amantă.