Actorul Jack Nicholson îl venera pe Marlon Brando dinainte ca acesta să devină vecinul şi prietenul său apropiat. În 1970, Nicholson i-a distrus faimosul Mulholland Drive, de pe dealurile pitoreşti şi pline de farmec de la Hollywood, şi a transformat-o în „Bad Boy Drive”. „Aceştia erau bărbaţii pentru care regulile nu existau şi pentru care standardele normale de comportament erau pur şi simplu prea plictisitoare pentru a se deranja să le respecte”, a scris Robert Sellers în cartea sa din 2009 „Bad Boy Drive”. În aceeaşi carte, a fost dezvăluit obiceiul neobişnuit al lui Nicholson de a supraîncălzi casa în care „a petrecut trei luni plimbându-se complet gol din zori până la apus, indiferent dacă a avut sau nu vizitatori”.

Nicholson şi Brando au continuat să împărtăşească un drum timp de 30 de ani, până când starul din „The Godfather” a murit la vârsta de 80 de ani. Regretatul actor era prietenul său. „El este Brando. Am împărţit mai mult decât o stradă. Ca vecin, el era perfect, un tip minunat care era mereu gata să te ajute. Îi plăcea să aibă linişte în spaţiul său şi mie la fel, dar aşa cum a spus-o de multe ori, ne-am urmărit mereu unul pe celălalt", a scris Nicholson.

După moartea lui Brando, Nicholson a cumpărat casa lui Brando cu 5 milioane de dolari, în 2005. Cu toate acestea, a făcut mai mult decât atât: a dărâmat-o. Află de ce a demolat Nicholson casa din Mulholland Drive a lui Brando!

A transformat locul într-o grădină

Marlon Brando a murit îndatorat. Unii chiar l-au caracterizat drept falit în momentul morţii sale. După cum a spus fiica sa Rebecca revistei „GQ” în anul 2020, tatălui ei nu-i păsa de bani: „A câştigat bani pentru a putea ajuta la combaterea nedreptăţilor. El a ajutat mişcarea pentru drepturile civile, Martin Luther King, Black Panthers", a explicat ea. Cu toate acestea, se pare că avea o datorie de 20 de milioane de dolari când a murit şi trebuia plătită. Pentru a acoperi o parte din aceasta, casa, situată pe Mulholland Drive 12900, a fost scoasă la licitaţie.

Atunci a intervenit Jack Nicholson care a cumpărat proprietatea cu intenţia de a o lăsa celor 11 copii ai lui Brando. Cu toate acestea, mulţi moştenitori ai lui Brando nu aveau niciun interes să pretindă drepturile asupra acelei case, aşa că, în 2006, Nicholson a decis s-o demoleze şi s-o transforme într-o grădină cu flori.

Citeşte şi:

Secretele din familia lui Jack Nicholson – tatăl necunoscut, identitatea mamei aflată abia la 37 de ani

Brando a fost, aşa cum a mărturisit Nicholson într-un articol, un mare vecin. „Peste 30 de ani am trecut prin multe domenii ale vieţii împreună, dar nu am avut niciodată certuri sau dezacorduri cu el, aşa cum fac vecinii”, a spus el.

Jack Nicholson şi Marlon Brando chiar s-au mutat împreună

La începutul anilor 2000, Jack Nicholson chiar s-a mutat împreună cu vecinul său Brando când fosta soţie, Rebecca Broussard, a rămas în casa de la adresa Mulholland Drive 12850 împreună cu cei doi copii ai lor, Lorraine şi Raymond. Nicholson s-a mutat după ce şi-a vândut cealaltă casă în care locuiau iniţial fosta soţie şi copiii. Pentru că începuse o relaţie cu Lara Flynn Boyle la acea vreme, a ales să se mute.

Mai mult decât atât, Nicholson l-a îngrijit pe Marlon Brando la el acasă, înainte de moartea acestuia. Brando a avut mai multe afecţiuni în ultimii ani, inclusiv o boală cardiacă, ficatul mărit, obezitate şi diabet. În cele din urmă, fibroza pulmonară i-a curmat viaţa. Într-o încercare de a controla mâncatul excesiv, Brando şi-a încuiat frigiderul. Întrucât înfometarea nu este calea de a face faţă obezităţii, tactica a eşuat şi se pare că ar fi ajuns să se strecoare în casa vecinului său pentru a mânca ce găsea acolo.

Citeşte şi:

Aventura lui Nicholson cu mama lui Trudeau, prim-ministrul canadian. „Am făcut dragoste toată noaptea‟

Spre deosebire de Nicholson care avea o casă primitoare, Brando a trăit în ceea ce a fost descris ca o „fortăreaţă, protejată de câini şi paznici înarmaţi”. Probabil era nevoie să fie aşa, deoarece casa a fost martora unor violenţe de-a lungul anilor. Ca şi în cazul lui Nicholson şi Beatty, Brando a fost un afemeiat, dar înclinaţiile sale romantice produceau uneori consecinţe dezastruoase. Relaţia sa cu actriţa Rita Moreno este un exemplu.

Într-un articol din 2017 al „Vanity Fair”, Moreno a vorbit despre relaţia ei cu actorul: „Încă din prima zi, întâlnirea cu el mi-a ridicat temperatura corporală de parcă aş fi stat într-o baie foarte fierbinte. Mi-a frânt inima şi a fost aproape să-mi zdrobească spiritul cu infidelităţile lui fizice şi cu trădările emoţionale”. Brando o înşela deja pe prima sa soţie, Anna Kashfi. Cu toate acestea, când a decis s-o părăsească pe Moreno, actriţa devastată a încercat să se sinucidă la uşa lui.

Dincolo de toate problemele lui Brando, el şi Nicholson erau în mod clar foarte apropiaţi. Brando l-a păcălit cândva pe Nicholson cu privire la vânzarea casei lui, lăsându-l pe acesta din urmă cu inima frântă. „Mi-a scris la un moment dat că va trebui să-şi vândă casa. Marlon nu a încetat niciodată să râdă amintindu-şi de acel moment când m-a făcut să înnebunesc complet”, a detaliat Nicholson.

FOTO: Shutterstock