Mary Astor a descris în jurnalul său relaţiile amoroase pe care le-a avut. Fostul ei soţ a furat jurnalele şi a vrut să le folosească pentru a demonstra că nu este o mamă potrivită. Acesta dorea să obţină custodia fiicei lor, Marylyn, în vârstă de patru ani.

Jurnalul violet al lui Astor (deoarece actriţa obişnuia să scrie cu cerneală violet) a fost primul scandal sexual major de la Hollywood. Astor se confrunta cu pierderea carierei, a fiicei şi a reputaţiei, dar nu vrut să fie o victimă şi a contracarat.

Mary Astor şi medicul Franklyn Thorpe erau căsătoriţi de cinci ani şi ambii avuseseră aventuri în timpul mariajului. Astor îşi dorea să divorţeze, dar, ori de câte ori încerca să plece, aveau certuri violente cu soţul ei.

Punctul de cotitură a fost atunci când Thorpe a furat jurnalul. Nu numai că a citit ceea ce credea ea despre el („Nu-l mai iubesc, mă plictiseşte, îmi pare rău că l-am făcut să se căsătorească cu mine, mă joc cu el”), ci a descoperit şi pasiunea pe care soţia lui o făcuse pentru dramaturgul George Kaufman. "Este frumos, glorios şi sper că este ultima mea iubire. Nu pot să-l compar cu nimeni", scria aceasta.