Beatrice este fiica lui Don Carlo Ferdinando, provenit din familia aristocratică italiană Borromeo, şi a lucrat ca model şi jurnalist politic, lucru care i-a influenţat stilul vestimentar de-a lungul anilor.


Mama ei a fost Contesa Donna Paola Marzotto, iar tatăl, Don Carlo Ferdinando Borromeo, care deţine titlul de Conte de Arona, provine din casa aristocratică italiană Borromeo. Familia ei a început să achiziţioneze insulele Borromeo din nordul Italiei în secolul al XVI-lea şi deţine, în continuare, majoritatea lor, pe lângă toate alte proprietăţi agricole din alte părţi de ţară.


Prin tatăl ei, frumoasa Beatrice este înrudită cu Carlo Borromeo, arhiepiscopul oraşului Milano din 1564 până în 1584, care era şi un cardinal canonizat de Biserica Catolică. 

Beatrice a studiat la Universitatea Bocconi din Milano, are un master în jurnalism, făcut la Universitatea Columbia, şi, după ce şi-a încheiat studiile, a şi început să lucreze în presă, mai exact în redacţia Newsweek, Daily Beast şi în cea a ziarului italian Il Fatto Quotidiano.