În anii 1700, a fost o adevărată explozie a print-ului, erau publicate de la ziare şi pamflete, până la imagini de tot felul şi literatură obişnuită. Până în 1800, apăruseră deja cel puţin 100 de ziare în Londra, toate având ca scop să informeze şi să distreze populaţia celui mai mare oraş din lume.

Dar despre ce citeau oamenii în acea perioadă?

Publicul larg era interesat de dragoste, sex şi curtea pe care şi-o făceau unii altora, astfel de informări sau, mai bine spus, bârfe fiind la mare căutare încă de la acea vreme.

Mii de femei şi bărbaţi le scriau celor de la The Athenian Mercury, un mare ziar londonez, pentru a cere sfaturi personale, iar în ediţia din martie 1769 a publicaţiei Town And Country, prim-ministrul britanic, Lord Grafton, era subiectul principal alături de amanta sa, Nancy Parsons, care l-a părăsit, până la urmă, pe politician pentru un duce mult mai tănâr.

Întocmai precum Kim Kardashian din zilele noastre, Kitty Fisher era urmărită de presă peste tot. Cea mai cunoscută curtezană din 1750 ţinea prima pagină a publicaţiilor chiar şi cu o simplă cădere de pe cal. O astfel de păţanie a inspirat cântece, versete, picturi, pamflete şi cărţi întregi.

Ca multe alte curtezane, Kitty manipula presa spre propriul beneficiu, crescându-şi brand-ul personal şi notorietatea. Ajunsese la un asemenea nivel, încât îşi permitea să facă glume legate de sumele modice de bani care-i erau oferite adesea.