Eva Birath este dovada vie că poţi face ceea ce îţi place indiferent de vârstă şi că nimic nu te poate opri, nici măcar boala. 

Suedeza a început să practice culturismul la 40 de ani, astfel că a început să meargă la competiţii pe la vârsta la care mulţi se retrag. 

Pe lângă exerciţii fizice, ea urma dieta ketogenică, bogată în proteine cu conţinut scăzut de carbohidraţi, care includea în principal pui, orez şi băuturi proteice.

În urmă cu 2 ani, ea a fost diagnosticată cu cancer de colon, iar după operaţia de extirpare a tumorii, suedeza spune că s-a recuperat rapid consumând în fiecare zi un kilogram de carne, inclusiv inimi de pui.

Acum, bunica culturistă şi-a schimbat regimul alimentar şi consumă doar carne, peşte, ouă şi apă, iar ea spune că se simte mai bine ca niciodată. 

„Până să urmez dieta ketogenică cu proteine, maximum 70 de grame de carne, peşte şi ouă, mâncam mult unt, brânzeturi şi multe legume, fructe de pădure şi nuci. Acum, mănânc aproape un kilogram de carne şi apă, cu întreruperi în post. Beau cafea numai dimineaţa şi mânănc la prânz”, a povestit ea.

„Mă simt mai bine fără fibre. Pentru prima oară în viaţă, nu mai am deloc probleme cu stomacul. Dieta carnivoră este modalitatea naturală şi lipsită de efort prin care poţi slăbi şi să fii în formă”, a explicat Eva Birath.

Sursă: Daily Mail