În cadrul unui interviu, Ioana Ginghină a mărturisit cum a încercat să-şi salveze mariajul timp de mai bine de un an de zile. 
 
Astfel, la Interviurile VIVA, actriţa a mărturisit că problemele în căsnicie au început să apară în 2018. Nu a fost dispusă, însă, să accepte acest lucru fără o luptă, motiv pentru care a încercat să fie femeia perfectă pentru soţul ei. Mai exact, ea a început să gătească mai des, să fie mult mai sexy şi chiar să se ocupe ea de toate treburile sau problemele, pentru ca Alexandru Papadopol să aibă timp de muncă sau să fie mai relaxat, însă eforturile ei n-au dat roade. 
 
”Încercările au constat în a fi ceea ce credeam eu că este femeia perfectă. Am început să fac mai multă mâncare, să fiu mai sexy. Eu oricum sunt extrem de atentă la cum stau prin casă şi am tot soiul de… Adică, cine mă cunoaşte ştie dinainte că eu, aşa…
 
Dar eram mai atentă de cum arăt prin casă, nu ştiu cum să zic. Eram mai zâmbitoare, dacă erau probleme, nu mai conta. De asta m-am consumat atât de mult. Când veneam acasă, era o chestie d-asta, în stomac: 'Hai că poţi şi astăzi, Ioana!' Eram un zâmbet toată, o floare, o rază de soare.
 
Eram foarte atentă la exterior, nu la interior. Primeam, în schimb, aceleaşi texte, acelaşi comportament, poate chiar din ce în ce mai rău. Eu atunci mi-am propus să treacă Crăciunul şi Revelionul, pentru Ruxi, să trecem de sărbători. Până atunci am zis să fac tot ce pot.
 
Cam astea au fost încercările, că altceva nu aveam ce să fac. Eu oricum îl înţelegeam, adică la noi nu exista 'unde te duci, ce faci, cât stai, unde stai', aici nu aveam ce să corectez. Nu am avut niciodată problema asta vizavi de program. Culmea, acum am, când sunt fosta soţie, dar pentru copil.
Atunci eram 'eu trebuie să fac, lasă, nu contează, le fac eu pe toate'. Şi cumva asta a fost partea unde am încercat să corectez. Când am văzut că nu merge şi feedback-ul este din ce în ce mai rău, atunci am început să spun că mă doare şi pe mine”, a mărturisit Ioana Ginghină, în exclusivitate, la Interviurile VIVA!
 
Ioana Ginghină şi Alexandru Papadopol au divorţat după 12 ani de căsnicie. Cei doi au împreună o fiică, pe nume Ruxandra, în vârstă de 11 ani.