5 motive să te trezeşti dimineaţa la aceeaşi oră. Adio, gânduri negative şi stări proaste!

1 trezirea de dimineata jpg jpeg

Când te odihneşti corespunzător în timpul nopţii, a doua zi eşti binedispus şi pregătit pentru noi activităţi. Însă, dacă te vei trezi în fiecare dimineaţă, la aceeaşi oră, multe alte lucruri benefice se pot întâmpla.

O viaţă sănătoasă implică obiceiuri bune. Pe lângă alimentaţia sănătoasă şi odihna corespunzătoare şi trezitul dimineaţa, la aceeaşi oră, ne fac să fim mai energici, mai fericiţi şi mai încrezători în propriile forţe. Iată ce se poate întâmpla, dacă te vei trezi în fiecare dimineaţă, la aceeaşi oră!

Vei avea o atitudine proactivă

În cartea lui Robin Sharma, „Clubul 5 A.M.‟, o serie de oameni de succes, au experimentat trezitul în fiecare dimineaţă, la ora 5 şi au descoperit că pe măsură ce se trezeau la aceeaşi oră, aceştia deveneau mai proactivi, mai dornici de cooperare şi mai dispuşi să încerce noi experienţe.

Vei fi mai mulţumit de viaţa ta

În urma unui sondaj, realizat pe 1.033 de persoane, s-a aflat că orele stricte de culcare şi de trezire, îi fac pe oameni să fie mai mulţumiţi de viaţa lor. Rutina zilnică de trezire a dus la o satisfacţie mai mare în viaţa personală a oamenilor studiaţi. De pildă, aceştia au fost cu 17% mai mulţumiţi de situaţia financiară şi cu 21% mai mulţumiţi de echilibrul dintre viaţa profesionlă şi cea personală. 

Adio, gânduri negative!

Lipsa unui program regulat de somn este în strânsă legătură cu gândirea negativă. Totodată, tulburările de somn au un impact negativ asupra sănătăţii mintale, iar oamenii sunt mai predispuşi să experimenteze episoade depresive. Prin trezirea regulată, cresc şansele de a avea gânduri pozitive şi sănătoase, iar somnul să fie de o calitate bună.

Se îmbunătăţeşte digestia

Ritmul circadian, care ne reglează somnul de veghe este în strânsă legătură cu sistemul digestiv. În momentul în care ne trezim la aceeaşi oră şi luăm mese regulate, sistemul nostru digestiv este mai sănătos, iar intestinele, metabolismul şi stomacul funcţionează mai bine.

Imunitatea creşte

Somnul joacă un rol important pentru sistemul imunitar. O oră de trezire regulată ne poate influenţa sistemul imunitar şi întregul metabolism să funcţioneze la nivel optim. Organismul se va obişnui cu ritmul de trezire, iar în momentele în care vom dormi, corpul nostru se va odihni suficient pentru ca sistemul imunitar să funcţioneze corespunzător.

Sursă foto: Shutterstock