Când organismul îţi dă aceste semnale, înseamnă că eşti sănătos

1 shutterstock 344871794 jpg jpeg

Probabil ai auzit de multe ori expresia „Ascultă-ţi corpul!“. Nimic mai adevărat, căci organismul este cel care îţi transmite mereu semnale pentru a te avertiza că sănătata ta e în pericol. Tot el, însă, îţi „spune“ şi când se simte bine.

Corpul tău are o inteligenţă proprie, care îi permite să ţină totul în echilibru, atâta timp cât şi tu ai grijă de el. Acest echilibru este denumit homeostazie. Motivul pentru care uneori nu ne simţim bine este o combinaţie de excese şi deficienţe.

Corpul te anunţă când lucrurile nu merg atât de bine: migrene, un sistem imunitar slăbit, pierderea substanţială în greutate, căderea părului. Dureri, dureri şi iar dureri, toate acestea indică anumite afecţiuni. Există, însă, şi unele „semne“ că totul este bine.

Păr şi unghii puternice

Un păr frumos poate spune multe despre starea generală de sănătate. Pentru a creşte rezistent şi puternic, are nevoie de o nutriţie adecvată. Unghiile netede şi roz, sunt, de asemenea, un indicator al unei bune stări fizice. Unghiile sănătoase şi atrăgătoare te asigură că nu eşti nici anemic, nici expus riscului de insuficienţă cardiacă, iar o nuanţă roz confirmă  lipsa bolilor hepatice. Dar dacă părul tău este subţire sau unghiile tale sunt fragile şi se rup, e cazul să îţi faci o consultaţie, căci ar putea fi  vorba de mai mult decât probleme estetice.

Gingiile nu sângerează când te speli pe dinţi

Dinţii slăbiţi şi gingiile sensibile şi sângerânde sunt simptome ale parodontozei, pot fi şi semne ale unei afecţiuni mai grave, inclusiv boli de inimă, diabet şi boli autoimune. În schimb, dacă dinţii şi gingiile sunt într-o formă bună, există un risc redus pentru astfel de probleme. O bună igienă orală conduce la un sistem imunitar mai puternic.

Dormi bine şi te odihneşti

Un adult sănătos trebuie să doarmă şapte până la nouă ore, dar de multe ori nu se întâmplă aşa. Şi durata, şi calitatea somnului sunt indicatori ai stării generale de sănătate. Insomniile, somnul prea lung sau cel insuficient pot reflecta dezechilibre hormonale.

Pielea fermă şi hidratată

Pielea este cel mai mare organ din corp, iar atunci când o persoană are o stare bună de sănătate se vede în mod clar. Stresul, deshidratarea, infecţiile se văd imediat pe piele, fie că este vorba de culoare, pete sau alte semne. În general, la o persoană sănătoasă, pielea este fermă şi hidratată.

FOTO ShutterstockRecente

Tu iti asiguri suficienta Vitamina D iarna Sursa imagine Pixabay jpg
animal care doarme sursa  Shutterstock jpg
Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg
shutterstock 1494529091 jpg