5 lucruri care înlocuiesc produsele de curăţenie

1 68368 original jpg jpeg

Te pregăteşti de curăţenia pentru Paşte, dar nu vrei să cheltui mulţi bani pe produsele de curăţenie, care în plus sunt pline de substanţe chimice periculoase. Dar le poţi înlocui cu produse pe care le ai deja în casă!

Zaţ de cafea

S-a prins mâncarea de fundul unei oale şi s-a ars,iar acum nu ştii cu ce să o îndepărtezi? Zaţul de cafea este cea mai bună soluţie. Pune-l pe un burete  şi freacă uşor suprafaţa. Zaţul va îndepărta arsura,fără să zgârie oala.

Coca-Cola sau Pepsi

Este cea mai bună alternativă pentru a îndepărta urmele de rugină. Sucul este eficient pentru a şterge petele de rugină de la bateriile căzii sau din jurul vaselor de toaletă.

Sarea de masă

Ţi-ai pătat bluza preferată cu cafea,iar invitaţi tăi au vărsat paharul cu vin exact pe canapea? Astfel de petese pot îndepărta foarte uşor cu o soluţie pe bază de sare. Pune 4 linguriţe de sare într-un pulverizator cu apă caldă,agită bine şi aplică peste pete. Lasă să acţioneze,după care spală suprafaţa în mod normal.

Citeşte şi:

Condimentele,bune şi la curăţenie

Oţetul,soluţia minune pentru curăţenie

Maioneza

Ai observat că suprafeţele din lemn s-au pătat din cauza apei. Poţi şterge urmele cu ajutorul maionezei. Şterge suprafaţa cu o cârpă cu puţină maioneză,iar deasupra aşază un prosop curat. Lasă să acţioneze 1-2 ore,după care şterge cu o cârpă moale până suprafaţa rămâne curată.

Detergent de rufe pudră

Vrei să ai obiecte din ceramică cât mai strălucitoare? Atunci spală-le cu detergent de rufe pudră. Este la fel de recomandat şi pentru obiectele din porţelan. Pune în apă caldă o mână de detergent şi spală vasele. Nu uita să le clăteşti foarte bine deoarece mirosul este mai persistent.