5 ponturi sa decorezi o locuinta inchiriata

1 46968 original jpg jpeg

Chiar dacă eşti nevoită să locuieşti într-un apartament sau într-o garsonieră asta nu înseamnă că nu-ţi poţi decora locuinţa după cum îţi place. Sunt mici modificări pe care este foarte uşor să le faci şi fără prea mulţi bani.

Fie că ştii de la început că nu vei petrece prea multă vreme în locuinţa închiriată,fie că te-ai obişnuit deja cu ideea că aici vei locui o perioadă lungă de timp,ai nevoie să te simţi bine când revii după o zi lungă prin oraş. Discută cu proprietarul care îţi sunt limitele dacă vrei să decorezi locuinţa,apoi cu puţină imaginaţie şi răbdare vei reuşi să ai casa mult dorită.

Mobilier îmbrăcat

Fiecare cameră va arăra cu totul altfel dacă vei acoperi mobila,canapele,fotolii,măsuţe,scaune de bucătărie,cu pleduri,cuverturi,pernuţe colorate. Este un mod de decorare simplu,la îndemână şi ieftin. Aşa nici nu va mai exista riscul să pătezi mobila,deci te salvează de costuri suplimentare la plecarea din locuinţă.

Autocolante protectoare

De obicei,locuinţele de închiriat sunt neglijate şi este destul de dificil să investeşti în amenajări costisitoare. Ceea ce poţi face cu bani puţini este să foloseşti autocolante ca să acoperi şi să protejezi mobilierul mic sau ca să-l aplici pe faianţa din baie sau a bucătărie. Ele nu numai că vor da o nouă faţă locuinţei,dar le şi vei putea dezlipi dintr-o mişcare oricând doreşti.

Ferestre care captează atenţia

Draperiile, perdelele, jaluzelele şi storurile influenţează mult înfăţişarea unei camere. Cumpărând unele pe gustul tău faci un pas important către o locuinţă pe care o poţi numi „acasă”. Alege-le astfel încât să se potrivească personalităţii tale,să aducă un plus de culoare şi de stil. Inul, voalul, mătasea sau organza nici nu atrag prea mult praful şi te vei bucura mai mult timp de ele, pentru că îşi păstrează bine forma şi după spălări repetate.

Obiecte decorative care ascund

Crăpăturile sau găurile pe care le poţi găsi în pereţi sunt uşor de mascat cu ajutorul unor tablouri. Plantele mari,aşezate pe podea pot acoperi şi ele foarte bine crăpăturile. Orice obiect de decor ai alege,ai grijă să fie de mici dimensiuni şi să-l poţi prinde astfel încât să laşi urme foarte fine pe pereţi care se pot astupa apoi cu ipsos.

Prospeţime prin lumină

Există o mulţime de lămpi de podea şi de masă, lampadare şi veioze într-o multitudine de forme care fac dintr-o locuinţă un loc cald şi primitor. Mai multă intimitate poţi obţine cu ajutorul unor candele electronice prevăzute cu led. Faţă de cele obişnuite nu scot fum şi nu lasă nici urme de ceară pe mobilă ,pentru că funcţionează cu baterii.